Cele mai citite
 


Medicii de familie marchează Ziua Mondială a Sănătăţii
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua Mondială a Sănătăţii - 7 aprilie - va fi marcată miercuri de medicii de familie prin acordarea de consultaţii la corturi amenajate în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti.
Dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, a precizat marţi că vor fi amenajate corturi în Piaţa Revoluţiei, unde medicii vor veni şi vor măsura tensiunea şi glicemia.

La cele patru corturi vor veni pentru a acorda consultaţii, între orele 9,00 şi 18,00, medici din Bucureşti, dar şi din ţară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Un sfert din persoanele testate de Ziua Mondială a Sănătăţii au probleme medicale Aproape un sfert din cele peste 200 de persoane care s-au prezentat, joi, la cortul Crucii Roşii din municipiul Tulcea pentru a-şi măsura glicemia şi tensiunea au fost depistate cu probleme medicale, potrivit preşedintelui filialei teritoriale a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie (SNCR), Dumitru Vâlcu...
Măsoară-ţi tensiunea de Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale! Tensiunea arterială crescută reprezintă unul dintre principalii factori de morbiditate şi mortalitate la nivel global, după cum arată cel mai recent studiu privind povara afecţiunilor medicale, publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii 2014. Raportul mai...
Ziua Mondială a Spirometriei 2012 sărbătorită în România Spirometria – instrumentul de bază în depistarea și monitorizarea bolilor respiratorii
Noutăți științifice explicate de experți și testări gratuite pentru sute de bucureșteni la Ziua Mondială a Osteoporozei 2013 Peste 200 de persoane au beneficiat de testări gratuite pentru evaluarea riscului de fractură (FRAX) și măsurarea densității osoase în cadrul acțiunilor organizate în București de Ziua Mondială a Osteoporozei 2013.
Medicii de familie: Dacă hipertensiunea arterială ar fi depistată la timp, complicaţiile ar fi incomparabil mai mici Unul din trei adulţi cu vârsta peste 25 de ani, la nivel global, are tensiunea arterială ridicată, iar peste 9 milioane de decese apar anual în lume din cauza complicaţiilor hipertensiunii arteriale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Ziua mondială a inimii Începând cu anul 2000, la 29 septembrie este marcată Ziua mondială a inimii, la iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi sub patronajul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al UNESCO.