Cele mai citite
 


Cseke Attila: Noi programe de sănătate vor fi iniţiate în 2010
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noi programe de sănătate, axate pe prevenţie, vor fi lansate în 2010, a declarat pentru AGERPRES Cseke Attila.
Unul dintre acestea, care va începe de la 1 iulie, vizează sănătatea orală a copilului din clasa I. Astfel, după o evaluare a stării de sănătate orală, acolo unde este nevoie se va face şi tratarea cariilor, a arătat ministrul.

Un alt program este cel intitulat 'Şcoala mamei', care se adresează gravidelor, lehuzelor şi familiilor acestora. Este vorba de educaţia în domeniul igienei, sarcinii, îngrijirii nou-născutului, precum şi de promovarea alimentaţiei naturale până la şase luni.

De asemenea, un alt program are în vedere screeningul pentru depistarea precoce a scoliozei la copii, având în vedere că, potrivit datelor oficiale, sunt 13.000 de copii cu deformări de ax de coloană vertebrală, a mai spus Cseke Attila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila doreşte un parteneriat 'corect' cu lucrătorii din sistemul sanitar Bucureşti, 22 ian /Agerpres/ - Medicina de familie este poarta de intrare în sistemul medical românesc şi practic primul sector reformat real în sistemul sanitar, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, prezent la prima Conferinţă a Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, care...
Harghita: Investiţii în sistemul sanitar şi programe de sănătate susţinute de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita susţine, în 2011, mai multe programe de sănătate şi derulează proiecte de investiţii în sistemul sanitar, finanţate din diverse fonduri.
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Programele de sănătate vor fi analizate Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, că vor fi analizate programele de sănătate şi după ce va fi adoptat bugetul se va decide care vor fi menţinute.
Anul 2011 a adus noi reglementări legislative pentru sistemul de sănătate Anul 2011 a însemnat pentru sistemul de sănătate noi schimbări legislative, dar şi schimbări la nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii, astfel că la conducerea acestui minister a venit din vară un nou ministru - cel de-al 19 lea.