Cele mai citite
 


Reprezentanţii CNAS şi medicii de familie continuă discuţiile pe marginea contractului-cadru
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipe de specialişti ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi reprezentanţi ai medicilor de familie vor continua, miercuri, să discute pe marginea unor aspecte tehnice legate de contractul-cadru şi normele de aplicare a acestuia.
Reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au mai discutat, marţi, pe acest subiect, la sediul Ministerului Sănătăţii, însă fără a ajunge la un rezultat concret.

Ministrul Cseke Attila, care a mediat întâlnirea, şi-a exprimat speranţa, la finalul discuţiilor ce au durat mai bine de şase ore, că se va ajunge la o concluzie în cursul zilei de miercuri.

Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, a spus că a identificat, în cadrul discuţiilor, o serie de probleme care vor fi analizate, miercuri, din punct de vedere tehnic.

Ea a precizat că, dacă în cursul zilei de miercuri, se va semna un protocol cu valoare juridică, medicii de familie vor relua joi eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, precum şi a concediilor medicale.

La rândul său, Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, a subliniat că sunt încă multe lucruri de discutat, care apoi vor trebui analizate cu membrii organizaţiei, ulterior urmând să fie luată o decizie.

Ea a informat că discuţiile privind contractul-cadru, normele de aplicare a acestuia şi contractul individual de servicii medicale vor fi reluate miercuri, la ora 9,00, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Dr. Rodica Tănăsescu a subliniat că se va analiza fiecare punct din normele de aplicare şi din contractul individual. 'Nu vom pleca până nu vom finaliza aceste acte normative', a completat ea.

Medicii de familie nu mai eliberează de săptămâna trecută reţete compensate şi gratuite şi nu mai parafează bilete de trimitere sau concedii medicale, deoarece nu au semnat contractul-cadru cu Casa de Asigurări.

'Vom consulta pacienţii, îi vom trata, dar cu reţete simple. Nu avem nici contract-cadru şi nici norme de aplicare. Dacă normele au fost elaborate, ele au fost elaborate fără să se discute cu noi', declara preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.

Contractul-cadru urma să intre în vigoare la data de 1 aprilie, însă nu a fost publicat în Monitorul Oficial şi nici nu se cunosc normele de aplicare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unii medici de familie au eliberat reţete compensate şi gratuite Medici de familie din judeţele Arad, Iaşi, Prahova şi Bucureşti au eliberat reţete compensate şi gratuite în această perioadă. 'Chiar din 1 aprilie unele farmacii au primit reţete compensate şi gratuite', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...
Preşedintele CNAS crede că medicii de familie vor relua, de joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, şi-a exprimat speranţa că medicii de familie ar putea să reia, începând de joi, prescrierea de reţete compensate şi gratuite.
Discuţiile de la MS cu medicii de familie s-au încheiat marţi fără un rezultat concret Discuţiile avut marţi de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, cu reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate s-au încheiat, după şase ore, fără a se ajunge însă la un rezultat concret.
Cluj: Medicii de familie şi-au continuat joi activitatea Medicii de familie clujeni şi-au continuat joi activitatea în cabinete, chiar dacă de miercuri contractele lor cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au expirat.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...