Cele mai citite
 


Copiii care stau multe ore la televizor prezintă un risc crescut de îmbolnăvire de astm
joi, 12 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Pediatrie, Plamanii
 

Copiii care stau zilnic mai mult de două ore în faţa televizorului întâmpină un risc crescut de a se îmbolnăvi de astm, conform unui studiu publicat marţi în revista de specialitate Thorax, informează AFP.

Studiul realizat de medici britanici pe un eşantion de 3.000 de copii, urmăreşte sănătatea aparatului respirator de la naştere până la vârsta de 11 ani şi jumătate.

Opt ani mai târziu, incidenţa îmbolnăvirilor de astm la copiii de 11 ani şi jumătate la care nu a fost identificat nici un simptom astmatic în copilărie este de 6%. Comparativ cu aceştia, riscul de îmbolnăvire de astm la copiii care îşi petrec zilnic mai mult de două ore în faţa televizorului este de două ori mai mare.
 
Sedentarismul şi absenţa activităţilor fizice la copii afectează dezvoltarea căilor respiratorii, în aceaşi măsură ca şi poluarea aerului din mediile urbane.AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Statul jos este noul fumat /cercetători americani/ Statul îndelungat pe scaun este la fel de periculos pentru sănătate ca fumatul şi poate chiar să ucidă, relevă studii şi cercetători citaţi sâmbătă de cotidianul american Los Angeles Times.
Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, recomandă medicii DSP Bihor Fiecare om trebuie să fie responsabil pentru viaţa sa, a cărui sănătate depinde, în primul rând, de gradul său de informare şi educaţie, de modul cum aplică cunoştinţele în prevenirea bolilor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, au subliniat miercuri specialiştii medicali reuniţi la o masă rotundă...
Lipsa de mişcare este cauza a 10% din decese (studiu) În fiecare an mor 5,3 milioane de persoane din cauza lipsei de mişcare, unele tipuri de cancer, diabet şi boli cardiace datorându-se în principal inactivităţii fizice. În lume, numărul celor care mor din lipsă de mişcare este aproape egal cu cel al deceselor din cauza fumatului, relatează maxisciences...
Sedentarismul - factor de risc pentru bolile cronice netransmisibile Sedentarismul este, de multe ori, o caracteristică definitorie a comportamentului uman al adultului, având în vedere că mai mult de jumătate din timpul în care nu doarme îl petrece în activități sedentare – privitul la televizor, statul în mașină, utilizarea computerului etc.
Vaslui: Cameră de joacă, inaugurată la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă O cameră de joacă pentru copii a fost inaugurată, luni, la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Nicolae Hâncu: Sedentarismul este mai periculos decât obezitatea Reducerea cu 25% a mortalităţii provocată de bolile cronice netransmisibile se poate face printr-o alimentaţie sănătoasă, prin reducerea consumului de sare şi alcool, prin renunţarea la fumat şi combatarea sedentarismului, a declarat vineri la cea de a IV-a ediţie a Congresului naţional "Bolile cronice...