Cele mai citite
 


Sute de bucureşteni au aşteptat la consultaţiile gratuite din Parcul Obor
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consultaţiile medicale gratuite oferite bucureştenilor de Primăria Sectorului 2 cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii au strâns miercuri în Parcul Obor sute de persoane.
Veniţi şi din alte sectoare ale Bucureştiului, oamenii au stat la coadă încă de la deschiderea cabinetelor medicale mobile, la ora 10,00, pentru a aştepta un consult medical de specialitate.

'Nu contează cât stăm la rând, stăm cu plăcere pentru că nu mai putem să ne permitem să mergem la medicul de familie. O analiză mă costă 50 de lei, pe medicamente dau două milioane lei şi pensia mea este de 500 lei. Nu am ce să fac, este un lucru minunat pentru noi ce au făcut cei de la primărie' - a declarat pentru AGERPRES una dintre femeile în vârstă care stăteau la coadă pentru analize.

Primăria Sectorului 2 oferă miercuri consultaţii medicale de specialitate gratuite pentru toţi bucureştenii care doresc să-şi verifice starea de sănătate şi care nu au bani sau timp să o facă în spitale ori policlinici.

Trei ambulanţe ale Primăriei Sectorului 2 şi echipajele medicale staţionează în faţa sediului Centrului Administrativ al sectorului 2, din Parcul Obor, între orele 10,00 şi 18,00, unde vor efectua gratuit măsurarea tensiunii arteriale, electrocardiograme, teste de glicemie, transaminaze, colesterol, uree şi creatinină.

Pe cei care vor prezenta modificări de parametri clinici şi paraclinici personalul medical al ambulanţelor îi va îndruma către serviciile de specialitate corespunzătoare în vederea stabilirii tratamentelor ce se impun în asemenea cazuri.

Administraţia locală anunţă că până în prezent, de-a lungul anilor, mii de locuitori ai Capitalei au beneficiat de consultaţiile gratuite oferite de medicii Ambulanţei Sociale a Primăriei Sectorului 2 în toate cartierele unde au fost instalate caravanele programului 'Un pas înainte spre sănătate'. Proiectul are ca scop dezvoltarea pachetului de servicii socio-medicale acordate bucureştenilor, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor, depistării precoce a bolilor şi păstrării sănătăţii.

Prin acest proiect, primarul Neculai Onţanu atrage atenţia asupra importanţei acordate sănătăţii şi doreşte să-i conştientizeze pe locuitorii Capitalei cu privire la necesitatea efectuării controalelor medicale periodice.

Pe data de 7 aprilie a fiecărui an este celebrată Ziua Mondială a Sănătăţii şi este considerată un prilej deosebit pentru organizarea de activităţi menite să atragă atenţia întregii lumi asupra unor subiecte de importanţă majoră pentru sănătate, urmărindu-se creşterea interesului opiniei publice faţă de principalele probleme de sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria sectorului 2 oferă bucureştenilor consultaţii medicale gratuite de Ziua Mondială a Sănătăţii Primăria sectorului 2 va oferi miercuri consultaţii medicale de specialitate gratuite pentru toţi bucureştenii care doresc să-şi verifice starea de sănătate şi care nu au bani sau timp să o facă în spitale sau policlinici, cu ocazia aniversării Zilei Mondiale a Sănătăţii.
Cluj: Teste gratuite de glicemie la Iulius Mall, în campania care marchează Ziua Mondială a Diabetului Clujenii îşi pot măsura, miercuri, gratuit, glicemia la Centrul Comercial Iulius Mall, începând cu orele 14,00, în cadrul unei campanii medicale care marchează Ziua Mondială a Diabetului.
Timiş: Consultaţii gratuite pentru persoanele cu risc de boală arterială vasculară periferică Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara a demarat un program de screening pentru persoanele cu risc de a dezvolta o boală arterială periferică, în cadrul căruia vor participa, pe bază de voluntariat, 20 de medici specialişti şi rezidenţi în chirurgie...
Teleorman: Zeci de persoane au stat la coadă la SJU pentru pentru măsurarea glicemiei Zeci de persoane au format coadă pe holurile Spitalului judeţean de Urgenţă (SJU) din Alexandria unde, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, glicemia a fost testată gratuit iar în funcţie de rezultat şi de greutate, fiecare persoană a putut afla dacă prezintă sau nu afecţiuni medicale.
Constanţa: Operaţii ginecologice gratuite la Spitalul Isis Echipa de specialişti din cadrul Secţiei Ginecologie a Spitalului privat Isis din Constanţa susţine pe parcursul lunii februarie o nouă campanie de tratamente chirurgicale în cadrul unui proiect social de amploare intitulat 'Operaţii ginecologice gratuite'.
Testări gratuite pentru măsurarea densității osoase și evaluarea riscului de fractură la Ziua Mondială a Osteoporozei 19-21 octombrie Vineri, 19 octombrie se dă startul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei 2012. Conceptul este dezvoltat și implementat de compania de comunicare medico-socială Houston NPA pentru Asociația pentru Prevenirea Osteoporozei în România (ASPOR), în parteneriat cu Societatea...