Cele mai citite
 


Bacău: Ziua Mondială a Sănătăţii marcată la Bacău cu... role, jogging şi întreceri sportive
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare băcăuane au decis să marcheze Ziua Mondială a Sănătăţii într-o manieră inedită până în prezent în judeţ, invitând populaţia la mişcare în aer liber.
Mai bine de 1.000 de locuitori ai municipiului, de diverse vârste au răspuns invitaţiei ieşind la plimbare, pe jos sau cu rolele, participând la alte activităţi sportive în centrul oraşului ori făcând jogging în parcul central al municipiului.
,,Am asigurat o zona de recreere, prin oprirea accesului autovehiculelor între hotelul Decebal şi hotelul Moldova, între orele 11,00 şi 14,00, în zilele de 7, 8 şi 9 aprilie, lansând băcăuanilor invitaţia de a se bucura şi de a utiliza acest spaţiu pentru desfăşurarea unor activităţi benefice sănătăţii lor. Cu această ocazie, am pregătit un program care include, pe lângă manifestări sportive şi artistice, acţiuni de informare, educative privind principalele pericole la adresa sănătăţii oamenilor', a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, Marinela Pascu.
Anual, începând din 1950, pe data de 7 aprilie, în întreaga lume se celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii. Pentru anul 2010, tema propusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii atinge problemele ridicate de relaţia ,,Urbanizare şi sănătate'.
În prezent, la nivel mondial, peste trei miliarde de oameni locuiesc în oraşe. În anul 2007, pentru prima dată în istoria lumii, populaţia urbană a depăşit pragul de 50%.
Urbanizarea este asociată cu numeroase provocări în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor. Apa murdară, poluarea, violenţa, accidentele, bolile transmisibile sunt principalele ameninţări cărora le sunt expuşi orăşenii. Urbanizarea mai înseamnă schimbări majore în modul de viaţă al oamenilor: alimentaţie nesănătoasă, sedentarism, fumat, abuz de băuturi alcoolice şi droguri.
,,Toate acestea sunt factori de risc pentru numeroase boli, printre care diabetul, obezitatea, bolile cardio-vasculare, cancerul', spun medicii băcăuani, care îndeamnă la ,,mişcare, socializare pentru eliminarea stresului, nutriţie echilibrată'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: 1.051 de persoane diagnosticate cu diabet pe parcursul acestui an Un număr de 1.051 de locuitori ai judeţului Bacău au fost diagnosticaţi, în urma analizelor efectuate pe parcursul acestui an, suferind de diabet zaharat, reprezentând o "creştere îngrijorătoare". Ca urmare, potrivit statisticii la zi a Cabinetului de specialitate diabet şi boli de nutriţie Bacău, în...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
Bacău: Consiliere şi testări gratuite de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Băcăuanii vor putea beneficia, luni, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale, de testări gratuite ale tensiunii arteriale.
Ziua Mondială a Diabetului, marcată prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei (grupaj) Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată luni, în ţară, prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei, a greutăţii şi tensiunii arteriale.
Ziua Mondială fără Tutun, marcată joi în 10 oraşe din România Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia şi în acest an asupra efectelor nocive ale tutunului în rândul populaţiei, fumatul fiind una dintre cauzele de deces care pot fi prevenite, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC)...
Ziua mondială a sănătăţii Ziua mondială a sănătăţii se marchează, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. OMS este o instituţie...