Cele mai citite
 


Constanţa: Flash mob pentru bolnavii de cancer la sân
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de persoane s-au adunat miercuri în faţa Teatrului de Operă şi Balet 'Oleg Danovski' din Constanţa, într-un flash mob cu scopul conştientizării populaţiei cu privire la depistarea precoce a cancerului la sân.
La flash mobul organizat, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, de Liga Femeilor, în parteneriat cu organizaţiile neguvernamentale World Vision, Crucea Roşie, Asociaţia Parteneri în Progres şi Liga Femeilor Musulmane, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor cancerului şi au fost eliberate în aer mai multe baloane de culoare roz, ca gest de încurajare a celor care suferă de boala respectivă.
Potrivit organizatorilor, prin astfel de acţiuni se doreşte şi atragerea atenţiei factorilor de decizie în domeniu cu privire la îmbunătăţirea serviciilor medicale acordate bolnavilor de cancer la sân, precum şi constituirea unui fond de intervenţie destinat întrajutorării persoanelor defavorizate din mediul rural bolnave de cancer, care nu au bani pentru a-şi face investigaţiile medicale specifice şi nici pentru a se putea deplasa la spital.
În judeţul Constanţa funcţionează patru grupuri de suport pentru femeile diagnosticate cu cancer de sân, câte unul la Mangalia şi Techirghiol şi două în municipiul Constanţa.
Flash moburi similare s-au desfăşurat, simultan, şi în alte localităţi din ţară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Numărul cazurilor de cancer mamar este în creştere; în judeţ există un singur oncolog Numărul cazurilor de cancer de sân este în creştere în Harghita, această boală afectând persoane din ce în ce mai tinere, arată o cercetare efectuată în cadrul proiectului "Împreună pentru sănătatea sânului" şi făcută publică miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.
Bolnavii de cancer fac un apel către autorităţi să le redea şansa de a trăi prin deblocarea accesului la tratamente Membrii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) fac un apel disperat către autorităţi pentru a le reda şansa de a trăi, şansa care le-a fost luată prin decizia CNAS de a bloca accesul pacienţilor la tratamentele care-i mai ţin în viaţă se arată într-un comunicat al federaţiei...
Bolnavii de cancer pot beneficia de un tratament personalizat, graţie unui proiect finanţat cu bani europeni Bolnavii de cancer pot beneficia de acum de un tratament personalizat, graţie unui proiect implementat de către Institutul Naţional "Victor Babeş" cu sprijinul fondurilor europene, proiect derulat în cadrul unei campanii lansate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Consiliul Uniunii Europene...
Bolnavii de cancer pot beneficia de consiliere gratuită prin centrul 'Oncosuport' din Capitală Persoanele diagnosticate cu cancer pot beneficia de consiliere gratuită prin intermediul unui proiect pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială implementat de către Patronatul Medicinei Integrative. Sediul centrului "Oncosuport" se află în Bucureşti, în zona Băneasa, pe strada Dobrogeanu...
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.
Bolnavii de cancer trataţi cu chimioterapie dezvoltă rezistenţă la acest tratament Chimioterapia face ca pacienţii să dezvolte rezistenţă la acest tip de tratament, ceea ce diminuează eficienţa tratării cancerului, avertizează revista ştiinţifică britanică Nature Medicine în ediţia sa de luni.