Cele mai citite
 


Geniu sau şarlatan? Un controversat ginecolog italian susţine că a reuşit clonarea a trei copii
miercuri, 4 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Roma, 4 mar /Agerpres/ - Un ginecolog italian celebru şi controversat, Severino Antinori, a afirmat că a reuşit să cloneze trei copii care acum au vârsta de 9 ani şi trăiesc în ţări din Europa de Est, conform unui interviu oferit săptămânalului Oggi, informează AFP.

"Am folosit tehnica clonării umane pentru a aduce pe lume trei copii. Este vorba de doi băieţi şi o fetiţă care au acum vârsta de 9 ani. Aceşti copii s-au născut sănătoşi şi în prezent au o stare a sănătăţii excelentă", a susţinut controversatul ginecolog.

În urmă cu cinci ani Antinori a anunţat naşterea a trei copii în urma unor proceduri de clonare însă atunci nu a precizat unde s-au desfăşurat aceste experimente şi nici că el însuşi ar fi fost la originea lor.
Severino Antinori a ajuns celebru şi a aprins şi o serie de controverse în jurul său, reuşind să ajute o serie de femei aflate la menopauză să rămână gravide.
"Respectul pentru viaţa privată a acestor familii îmi interzice să ofer şi alte detalii" a mai adăugat el, precizând că metoda de clonare folosită este o variantă îmbunătăţită a metodei folosite de geneticianul scoţian Ian Wilmut, cel care a reuşit clonarea oii Dolly.
Fără să aducă nici un fel de dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, Severino Antinori a susţinut că a clonat cei trei copii pornind de la celulele recoltate de la trei bărbaţi care erau sterili. Apoi el ar fi fecundat ovocitele viitoarelor mame, în laborator, prin metoda transferului nuclear.
Interpelat de jurnalistul publicaţiei Oggi care i-a reamintit că în Italia clonarea umană este interzisă, Antinori a replicat că el preferă să vorbească despre "terapii inovative de reprogramare genetică" şi nu de clonare.
Ginecologul născut în 1945 a devenit celebru în 1994, după ce a ajutat o femeie în vârstă de 63 de ani să rămână gravidă.

În urmă cu doar două săptămâni Severino Antinori a intrat în centrul unor noi controverse după ce a anunţat că va fecunda artificial o femeie al cărui soţ se află în comă ireversibilă din cauza unei tumori pe creier, procedură ce ar fi o premieră medicală în Italia.AGERPRES/(Bălu Codruţ)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia: deputaţii prelungesc interdicţia privind clonarea umană Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului federal rus, a decis vineri prelungirea interdicţiei provizorii a clonării umane. Documentul adoptat prevede interzicerea practicii clonării umane înainte de intrarea în vigoare a unei legi care să definească principiile de aplicare a tehnologiilor clonării...
Cluj: Mircia Giurgiu (PD-L) propune o lege împotriva clonării Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a anunţat, vineri, că va depune săptămâna viitoare un proiect de lege prin care să fie interzisă clonarea şi aplicaţiile biomedicinei care încalcă demnitatea umană.
Senat: Clonarea şi aplicaţiile biomedicale care încalcă drepturile omului, interzise Plenul Senatului a aprobat marţi, cu 99 de voturi 'pentru', trei voturi 'împotrivă' şi două abţineri, proiectul de lege care interzice clonarea şi aplicaţiile biomedicale care încalcă drepturile omului şi demnitatea umană.
Geneticieni sud-coreeni anunţă în premieră mondială clonarea de câini din celule stem O companie de studii şi experimente genetice din Coreea de Sud, a anunţat că a reuşit în premieră mondială clonarea de câini folosind celule stem, informează Associated Press. (Sursa: Agerpres)
Oamenii de ştiinţă americani au creat embrioni umani din fragmente de piele Oamenii de ştiinţă americani au creat embrioni umani din fragmente de piele, un pas spre clonarea copiilor în laborator, relatează Daily Mail.
În pofida descoperirii de sânge într-un exemplar de mamut excelent conservat, clonarea este încă improbabilă În pofida descoperirii recente a unui exemplar de mamut extraordinar de bine conservat, ce prezintă încă sânge în organism, şansele de a clona un exemplar de mamut pornind de la informaţia genetică recoltată de la acest exemplar sunt încă foarte mici, conform unor experţi citaţi de LiveScience.