Cele mai citite
 


Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, medicul Tudor Ciuhodaru, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că atât medicii, cât şi asistenţii medicali trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care vin la consultaţii, indiferent dacă sunt urgenţe sau nu.
'Fie că este urgenţă sau nu orice pacient trebuie evaluat. Ca să spun că este sau nu o urgenţă sau nu trebuie mai întâi să consult pacientul. Ca medic trebuie să respect codul deontologic', a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, care este şi deputat independent.
Medicul-deputat a subliniat că nu trebuie uitat faptul că aceşti pacienţi sunt contribuabili la fondul de asigurări sociale de sănătate şi sunt îndreptăţiţi să solicite servicii medicale când le este rău.
'Mă gândesc cu groază la faptul că, în curând, la spital va veni un val mare de pacienţi care vor fi iritaţi şi agresivi din cauză că s-au săturat să bată la uşa medicilor de familie care nu-i primesc la consultaţii din cauza nemulţumirilor pe care le au în privinţa prevederilor contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate sau că la spitale nu sunt primiţi. Nu vreau să se repete cazul cadrului medical care a fost înjunghiat pentru că a refuzat să elibereze o prescripţie', a mai spus dr. Ciuhodaru.
Pe de altă parte, susţine medicul, cei care guvernează trebuie să asigure programe coerente şi o finanţare corectă atât în medicina primară, cât şi în cea de spital.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă din cauza hipotermiei Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi încearcă de mai bine de cinci ore să salveze viaţa unui bărbat adus în stare de şoc hipotermic.
Iaşi: Poliţişti chemaţi în ajutorul medicilor, după ce au fost agresaţi de un pacient Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi a avut nevoie de ajutorul poliţiştilor pentru a calma un pacient adus de un echipaj al ambulanţei după ce s-a automutilat.
Iaşi: Geamurile sparte de vijelie fac tot mai multe victime Numărul persoanelor care ajung la spital pentru tratament sau îngrijiri medicale de specialitate aproape s-a dublat în urma evenimentelor produse din cauza furtunii, susţin medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi.
Iaşi: Un nou 'domn Lăzărescu' a fost internat după şase ore de plimbat între spitale Un bărbat în vârstă de 29 de ani, care a fost strivit, miercuri după-amiază, de un mal de pământ, a fost internat în Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a fost plimbat timp de şase ore între patru spitale, cu ajutorul a trei ambulanţe.