Cele mai citite
 


Botoşani: Medicii de familie nu renunţă la proteste
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 160 de medici de familie din judeţul Botoşani au continuat, miercuri, protestul declanşat săptămâna trecută, în semn de nemulţumire faţă de prevederile noului contract cadru. Ei au refuzat să elibereze reţete şi trimiteri pentru pacienţii înscrişi pe liste.
Potrivit vicepreşedintelui Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Doru Culiceanu, o parte dintre medici au eliberat pe propriul risc reţete pentru bolnavii care beneficiază de tratamente fără întrerupere pentru acele boli cuprinse în programul naţional de sănătate.
''Sunt colegi care au mai distribuit câte o reţetă pentru un bolnav psihic, de exemplu, care avea nevoie să îşi continue tratamentul. Eliberarea acestor reţete este pusă însă sub semnul întrebării, pentru că dacă noile contracte nu vor avea valabilitate de la 1 aprilie, există riscul ca reţeta să-i fie imputată medicului, dat fiind faptul că în momentul de faţă nu suntem în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate'', a declarat Culiceanu.
Medicii botoşăneni speră ca negocierile purtate miercuri între reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să fie favorabile pentru ca activitatea lor să intre în normalitate. La nivelul judeţului toţi medicii de familie au refuzat semnarea actului adiţional la contractul-cadru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Botoşani: Medicii de familie, obligaţi să elibereze reţete electronice Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Costel Lupaşcu, a cerut tuturor medicilor de familie din judeţul Botoşani să implementeze sistemul de eliberare a reţetelor electronice.
Botoşani: Medic de familie sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate pentru nerespectarea programului de lucru Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru că nu şi-a respectat programul de lucru.
Medicii din Botoşani refuză, de joi, să mai elibereze reţete şi trimiteri la specialişti Medicii de familie din judeţul Botoşani nu vor mai elibera, începând de joi, reţete sau bilete de trimitere la specialişti pentru pacienţii înscrişi pe liste, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, medicul Paul Şerban.
Botoşani: Protest timp de cinci zile al medicilor de familie Medicii de familie din judeţul Botoşani nu vor elibera, timp de cinci zile, documente medicale pentru pacienţii înscrişi pe liste, potrivit unei hotărâri adoptate, miercuri, de Asociaţia Medicilor de Familie din Botoşani.
Botoşani: Medic de familie verificat de Casa de Asigurări după ce a anunţat că îşi vinde cabinetul şi pacienţii Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din Botoşani a declanşat o anchetă pentru a verifica activitatea unui medic de familie care a postat un anunţ pe un site de specialitate prin care îşi anunţă intenţia de a vinde cabinetul medical, inclusiv pacienţii asiguraţi aflaţi pe lista sa.