Cele mai citite
 


Bacău: Protestul medicilor şi Ziua Sănătăţii au dus la aglomerarea unităţilor de urgenţe
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unităţile de urgenţă din spitale sunt supraaglomerate, bolnavii care nu au posibilităţi financiare pentru a suporta integral costul medicamentelor şi consultaţiilor fiind nevoiţi să apeleze la aceste servicii medicale bugetare a căror menire este de a salva vieţi aflate în mare pericol.
Această situaţie a fost generată de faptul că, de câteva zile, cabinetele de medicină de familie sunt închise, medicii postând afişe prin care anunţă că nu eliberează reţete compensate, trimiteri şi concedii medicale, deoarece nu mai au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Adresabilitatea către unităţile de urgenţă din spitale a crescut şi mai mult miercuri, deoarece, conform contractului colectiv de muncă pe ramură, Ziua Mondială a Sănătăţii este declarată liberă pentru medici. Prin urmare, toate cabinetele din Ambulatoriul de Specialitate Adulţi (policlinici) sunt închise astăzi, pacienţii care au probleme de sănătate ce nu suportă amânare având posibilitatea să se adreseze Unităţilor de Primire Urgenţe din spitale.
Medicii de familie protestează, astfel, după ce au constatat că noul contract-cadru de acordare a asistenţei medicale, în anul 2010, şi normele de aplicare a acestuia reduc veniturile cabinetelor cu 40-50%.
Pacienţii nu s-au arătat nemulţumiţi de decizia medicilor de familie. Sălile de aşteptare s-au golit fără incidente.
,,Pacienţii au fost receptivi. Au înţeles că printr-o finanţare incorectă, presiunea se va direcţiona pe ei. Pentru a ieşi din această situaţie, trebuie să se acorde o finanţare la nivelul anului trecut', a declarat pentru AGERPRES George Coneac, medic de familie.
Medicii băcăuani consideră că autorităţile ,,încearcă să manipuleze populaţia', oferind în presă exemplul unor medici cu venituri mari.
,,Acolo unde s-au acordat bani nejustificat, să se corecteze, dar nu să fie denigrată o întreagă categorie profesională', mai cer medicii de familie băcăuani.
În farmacii nu a crescut zilele acestea numărul bolnavilor care au cumpărat medicamente achitând integral sumele de furnizare. Farmaciştii cred că ar fi două explicaţii: unii bolnavi cu afecţiuni cronice au primit reţete la sfârşitul lunii martie, alţii au încă provizii de medicamente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
În Olt şi Teleorman, medicii de familie nu mai eliberează reţete şi bilete de trimitere În judeţele Olt şi Teleorman, medicii de familie au decis să nu le mai elibereze pacienţilor reţete şi bilete de trimitere în spitale.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj III) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Bacău: Discrepanţe mari între veniturile medicilor de familie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău a dat publicităţii, marţi, cu titlu 'experimental' un top al veniturilor pe care le-au obţinut cabinetele de medicină de familie din judeţ în luna martie, înainte de intrarea în vigoare a noilor contracte încheiate cu doctorii.
Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi bilete de trimitere vineri şi luni Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi nici bilete de trimitere vineri şi luni, au declarat reprezentanţii Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie şi cei ai Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...