Cele mai citite
 


Alba: Unii medici de familie eliberează reţete compensate
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unii medici de familie din judeţul Alba au eliberat şi în luna aprilie reţete compensate, fie din neştiinţă, fie din indiferenţă, a declarat, miercuri, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Alba, Gheorghe Haber.
Acesta nu a putut preciza câţi din cei 216 medici de familie care se află în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări Alba au prescris astfel de reţete.
'Unii colegi nu au ştiut şi au eliberat reţete compensate', a spus Gheorghe Haber într-o conferinţă de presă.
Alţi medici au fost 'induşi în eroare' prin faptul că li s-a adus la cunoştinţă că se va prelungi contractul cu un act adiţional, valabil pentru luna aprilie. Un medic de familie din Alba Iulia, bazându-se pe această variantă, a eliberat în ultimele zile aproximativ 50 de reţete compensate.
Medicii de familie au refuzat să semneze noul contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale pe 2010. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a trimis în data de 1 aprilie o notă prin care anunţa medicii de familie că se prelungeşte contractul adiţional pentru 2009 pentru luna aprilie, dar cu aplicarea normelor din 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unii medici de familie au eliberat reţete compensate şi gratuite Medici de familie din judeţele Arad, Iaşi, Prahova şi Bucureşti au eliberat reţete compensate şi gratuite în această perioadă. 'Chiar din 1 aprilie unele farmacii au primit reţete compensate şi gratuite', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Prahova: Medicii de familie din judeţ îşi menţin decizia de a nu semna contractul-cadru Cei 360 de medici de familie din judeţul Prahova îşi menţin decizia de a nu semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Simona Schnelbach.
Bistriţa-Năsăud: Unii medici de familie au continuat să elibereze reţete gratuite O parte dintre cei 141 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au continuat să elibereze reţete gratuite şi compensate în cursul zilei de joi, chiar dacă nu au semnat încă noul contract cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce au aflat că guvernul a aprobat, în şedinţa...
Satu Mare: Medicii de familie refuză semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Satu Mare au decis prin vot, în şedinţa de joi, să nu semneze contractele cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în forma propusă de Ministerul Sănătăţii şi CNAS, iar prin urmare vor percepe taxe pentru consultaţii şi nu vor mai elibera reţete compensate.