Cele mai citite
 


Satu Mare: Măsuri speciale după deschiderea focarului de rabie
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare împreună cu Primăria municipiului Satu Mare au luat unele măsuri pentru prevenirea răspândirii rabiei în oraş, după descoperirea unui focar.
Primarul Iuliu Ilyes a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a luat legătura cu firma de ecarisaj în vederea intensificării acţiunilor de capturare a câinilor fără stăpân, pentru a se evita răspândirea bolii.
Şeful DSVSA Satu Mare, Gheorghe Dorin Maurer, a precizat la rândul său că s-a luat măsura interzicerii circulaţiei libere a animalelor, fiecare stăpân fiind obligat să-şi monitorizeze atent animalul. De asemenea medicii veterinari vor verifica dacă animalele din zona în care a fost descoperit cazul de rabie sunt vaccinate antirabic.
Municipiul Satu Mare a fost declarat focar de turbare după ce o vulpe cu rabie a fost descoperită în curtea Bisericii Sfinţii Mihail şi Gavril, unde s-a încăierat cu o pisică. Medicii veterinari au reuşit să captureze ambele animale. Veterinarii presupun că animalul a intrat în oraş pe unul din malurile Someşului şi ar fi posibil să fi intrat în contact şi cu alte animale.
În 2010 în judeţul Satu Mare s-au descoperit 14 focare de rabie, din care o jumătate au fost stinse.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Municipiul Satu Mare a fost declarat focar de turbare Municipiul Satu Mare a fost declarat focar de turbare după ce a fost descoperită o vulpe cu rabie în centrul oraşului.
Suceava: DSVSA a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor din fonduri de vânătoare din judeţ, iar distribuţia manuală a dozelor de imunizare în zonele împădurite limitrofe localităţilor va fi realizată de medicii veterinari...
Focar de rabie în centrul municipiului Iaşi Autorităţile locale din Iaşi au intrat în alertă, joi după-amiază, după ce o pisică fără stăpân a fost diagnosticată cu rabie.
Satu Mare: Direcţia Sanitar-Veterinară are un şef nou Democrat-liberalul Gheorghe Dorin Maurer a fost instalat vineri în funcţia de director coordonator al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.
Gorj: Focar de rabie într-o comună gorjeană Un nou caz de rabie a fost diagnostic, vineri, în comuna Stăneşti, la o vulpe ucisă în gospodăria unui cetăţean din satul Alexeni, a informat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuţă.
Gorj: Focar de rabie în localitatea Runcu Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au depistat pe raza comunei Runcu un focar de rabie, după ce un localnic a anunţat că a găsit în curtea casei o vulpe moartă, ucisă de unul dintre câinii săi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful DSVSA, Ion Iliuţă...