Cele mai citite
 


Mureş: Peste 2.800 de amputaţii de glandă mamară pentru cancer, într-un an
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Într-un singur an, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au fost înregistrate 2.836 de amputaţii de glandă mamară pentru cancer, dintre care 82 de cazuri s-au soldat cu decesul pacientelor, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, dr. Adrian Mureşean, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mureş.
'Cum se vede din statisticele noastre din ultimi 10 ani numărul de afecţiuni neoplazice - cancer de sân sau tiroidian sau alte forme de neoplasm maligne - au crescut în mod simţitor poate şi din cauză că în aceşti ani se împlinesc 20-21 de ani de la explozia de la Cernobîl şi este exact timpul de înjumătăţire la substanţele radioactive ce s-au eliminat în atmosferă şi ne afectează direct şi pe noi', a spus dr. Mureşan.
În privinţa cererilor formulate, miercuri, de membrele Asociaţiei Române de Cancer - Grupul 'Destine Comune' din Târgu Mureş de iniţiere a unui program naţional de protezare gratuite a sânilor, şeful DSP Mureş a precizat că, dat fiind numărul extrem de ridicat de cazuri, Ministerul Sănătăţii ar fi supus unui efort bugetar mare.
'Aceste paciente nu au fost introduse într-un program naţional de protezare a sânului - numărul de proteze mamare aferente la aceste bolnave ar implica un efort bugetar destul de mare din partea ministerului şi se pun în discuţie şi procedurile, care nu sunt efectuate în regim de urgenţă. Ar necesita o perioadă foarte lungă de a face o protezare mamară şi costurile s-ar ridica destul de mult. Sunt de acord că ar trebui ajutate aceste paciente pentru că aspectul estetic la o femeie este primordial dar, momentan, în această criză, nu ştiu dacă s-ar putea aloca fonduri foarte mari pentru acest program. O proteză mamară începe de la 200-300 de euro, plus manopera se ridică la 3.000-4.000 de milioane de lei, cu spitalizare' , a arătat şeful DSP Mureş.
Dr. Mureşan a precizat că în alte state nu există gratuitate 100%, cu excepţia Suediei, iar în restul ţărilor există o compensare a costurilor protezelor mamare, însă nu sunt complet gratuite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Femeile operate de cancer la sân doresc un program naţional de protezare Femeile operate de cancer la sân au solicitat, miercuri, în cadrul acţiunii organizate de Asociaţia Română de Cancer - Grupul ''Destine Comune'' din Târgu Mureş, iniţierea unui program naţional de protezare gratuite a sânilor.
DSP Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din 2014 asupra unui produs al Hexi Pharma Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din anul 2014 asupra produsului biocid Polyiodine achiziţionat de Hexi Pharma, după ce a depistat neconcordanţe între avizul de plasare pe piaţă şi informaţiile de pe etichetă.
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
UPDATE Ministerul Sănătăţii va sesiza DNA după controlul de la Spitalul Judeţean Târgu Mureş Ministerul Sănătăţii va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie după controlul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, informează MS într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Acord de colaborare între SCJU Târgu Mureş şi Spitalul Clinic Municipal Bălţi, Republica Moldova Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, miercuri, semnarea unui acord de colaborare cu Spitalul Clinic Municipal Bălţi din Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al SCJU Târgu Mureş, acordul este semnat pe o perioadă de doi ani, iar obiectivul acestuia...