Cele mai citite
 


Neamţ: Medicii de familie au în medie 1.500 de pacienţi
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fiecare dintre cei 254 de medici de familie din judeţul Neamţ are în medie 1.500 de pacienţi, însă, în mediul rural, medicii au chiar şi 2.500 de pacienţi, a declarat, pentru AGERPRES, preşedinta Asociaţiei Patronale a Medicilor de Familie (APMF) Neamţ, dr. Mihaela Covrig.
Aceasta susţine că veniturile brute ale fiecărui medic de familie se ridică la circa 6.500 de lei lunar, însă veniturile nete nu depăşesc 2.000 de lei.
'Nu putem fi de acord cu acest contract-cadru pentru că este discriminatoriu şi ar conduce la închiderea a 70 la sută dintre cabinetele medicale. Aceste noi norme vor conduce la reducerea cu cel puţin 40 la sută a veniturilor, în condiţiile în care venitul mediu net este de 1.900 de lei lunar', a declarat, pentru AGERPRES, doctorul Mihaela Covrig.
Potrivit acesteia, medicii de familie din mediul rural încasează sporul de rural care însă nu compensează lipsa materialelor necesare desfăşurării activităţii medicale.
'Medicii din mediul rural îşi desfăşoară activitatea în nişte cocioabe care se dărâmă dacă tuşeşti lângă ele. Cabinetele nu sunt utilate cu ceea ce trebuie, iar distanţa pe care un medic navetist o parcurge este foarte mare. Mai mult, infrastructura din rural este dezastruoasă, iar noi facem teren cu maşinile noastre', a declarat preşedinta APMF Neamţ.
Medicii de familie din Neamţ au semnat în unanimitate un document prin care se raliază protestului declanşat la nivel central.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Doar 30 doze de vaccin AH1N1 pentru fiecare medic de familie Fiecare dintre cei 280 de medici de familie din judeţ a primit, marţi, doar 30 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, care, cel mai probabil, se vor termina în aceeaşi zi, datorită numărului mare de solicitări.
Neamţ: Populaţia din mediul rural refuză vaccinarea împotriva AH1N1 Vaccinarea împotriva virusului AH1N1 decurge fără impedimente în mediul rural, singura problemă fiind aceea a nepăsării oamenilor, care au venit în număr mic să se imunizeze împotriva gripei de tip nou.
Sălaj: Lipsă de cabinete stomatologice în mediul rural Un total de 24 dintre cele 57 de comune ale judeţului Sălaj nu au cabinete stomatologice, 14 comune nu au farmacii sau puncte farmaceutice iar şase dintre ele nu au medic de familie, relevă datele prezentate joi de Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în şedinţa lunară a comitetului...
Galaţi: Deficit de medici de familie în mediul rural În judeţul Galaţi există un deficit de 15 medici de familie în mediul rural, 13 localităţi având nevoie de încă unul sau doi astfel de medici, a declarat, marţi, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Sălaj: 17 localităţi din mediul rural fără medic de familie Cinci comune din Sălaj, cu un total de 17 localităţi, nu au în prezent medic de familie, alte şase comune şi două oraşe confruntându-se cu deficit de medici, a declarat vineri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, în şedinţa Colegiului Prefectural.
Galaţi: Medicii de familie pot face permanenţă în şapte centre rurale Aproximativ 40 de medici de familie din judeţul Galaţi îşi pot desfăşura activitatea în şapte centre de permanenţă înfiinţate în mediul rural, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.