Cele mai citite
 


Hunedoara: Medicii de familie consultă gratuit
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Hunedoara consultă gratuit pe toţi pacienţii care vin la cabinetele medicale, chiar dacă nu a fost semnat noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii de Medicină Generală-Medicină de Familie (SMGMF) Hunedoara, dr. Ana Chiş-Şerban.
'Consultăm gratuit, chiar dacă pentru aceste zile va trebui să suportăm din fondurile proprii salariile asistentelor şi costurile de funcţionare ale cabinetelor. Vom continua să consultăm cât vom mai dispune de resurse financiare, dar nu excludem ca, mai târziu, să instituim o taxă, în funcţie de gradul medical pe care îl avem', a afirmat dr. Ana Chiş-Şerban.
Cât priveşte reacţia pacienţilor la faptul că medicii nu mai pot elibera reţete compensate şi gratuite sau trimiteri la medicii specialişti, dr. Chiş a menţionat că oamenii au înţeles protestul iniţiat de angajaţii din sistemul medicinei primare.
'Pacienţii ne sunt alături şi nu am avut cazuri de oameni care să se revolte. Mai mult, o asociaţie a pensionarilor a avut de gând să protesteze împotriva Casei de Sănătate. Le-am spus să stea liniştiţi pentru că noi vom face consultaţii gratuite', a adăugat preşedinta SMGMF Hunedoara.
Potrivit acesteia, medicii de familie din judeţul Hunedoara vor semna noul contract-cadru doar dacă din textul documentului vor fi eliminate 'ambiguităţile', iar veniturile cabinetelor medicale nu vor fi afectate.
În judeţul Hunedoara lucrează 240 de medici de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Vrancea: Medicii de familie nu mai semnează trimiteri şi bilete pentru reţete Medicii de familie nu au semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate şi au anunţat, joi, că nu vor mai elibera trimiteri şi bilete pentru reţete compensate.
Hunedoara: Medicii de familie, nemulţumiţi de noul contract-cadru cu Casa de Sănătate Medicii de familie din judeţul Hunedoara nu vor semna contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, de la 1 iunie, fiind nemulţumiţi de mai multe prevederi incluse în document despre care susţin că vor falimenta cabinetele cu mai puţin de 1.800 de pacienţi pe listă şi sunt defavorabile...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Dolj: Medicii de familie nu semnează actele adiţionale impuse de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Dolj nu vor semna actele adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2010, pregătite de Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că acestea sunt întocmite în baza noilor acte normative pe care medicii doresc să le renegocieze.
Satu Mare: Medicii de familie refuză semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Satu Mare au decis prin vot, în şedinţa de joi, să nu semneze contractele cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în forma propusă de Ministerul Sănătăţii şi CNAS, iar prin urmare vor percepe taxe pentru consultaţii şi nu vor mai elibera reţete compensate.