Cele mai citite
 


Iaşi: Medicii de familie avertizează pacienţii că vor avea de suferit de pe urma contractului-cadru
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie ieşeni au continuat, miercuri, protestul faţă de conţinutul contractului-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Iaşi, dr. Anca Deleanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că nemulţumirile nu se leagă doar de veniturile diminuate cu 30%, ci şi de prevederi organizatorice care le îngreunează activitatea şi care contravin altor norme, deja în vigoare.
Potrivit acesteia, nu doar medicii de familie vor avea de suferit în urma acestui contract-cadru.
'Asociaţiile pacienţilor ne-au înţeles şi ne susţin în acţiunile noastre. Nu doar medicii au de suferit. Cei mai afectaţi sunt pacienţii pentru că, în urma acestui contract-cadru, li se va limita accesul la serviciilor medicale', a declarat dr. Deleanu.
Potrivit acesteia, decizia de a întrerupe eliberarea reţetelor subvenţionate, a biletelor de trimitere şi a concediilor medicale este o metodă de protest şi, totodată, o consecinţă firească a absenţei unui contract acceptat bilateral între medicii de familie şi Casa de Asigurări de Sănătate.
Din cauza protestului medicilor de familie, holurile Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi au fost luate cu asalt de contribuabilii la fondul asigurărilor de sănătate.
Echipe de specialişti ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi reprezentanţi ai medicilor de familie discută, miercuri, pe marginea unor aspecte tehnice legate de contractul-cadru şi normele de aplicare a acestuia.
Reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au mai discutat, marţi, pe acest subiect, la sediul Ministerului Sănătăţii, însă fără a ajunge la un rezultat concret.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Medicii de familie cer retragerea proiectului de modificare a contractului cadru Medicii de familie din Iaşi solicită Ministerului Sănătăţii (MS) şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să retragă proiectul de modificare a contractului-cadru.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Tulcea: Medicii de familie doresc ca vaccinările să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Tulcea doresc ca vaccinările care se efectuează în propriile cabinete să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), nu de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), aşa cum prevede decizia Ministerului Sănătăţii.
Tulcea: Medicii psihiatri, cei de familie şi CAS doresc modificarea Contractului cadru din acest an Medicii psihiatri şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea doresc modificarea Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale din acest an, astfel încât fie aceştia, fie medicii de familie să poată prescrie reţete persoanelor suferinde.
Mureş: Cardul de asigurări de sănătate va fi testat pe aproape 220 de beneficiari de servicii de dializă Casa de Asigurări de Sănătate Mureş urmează să demareze procedura de distribuire a cardurilor de asigurări sociale de sănătate, care vor fi testate în cazul a 213 pacienţi care beneficiază de dializă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Rodica Biro, director în cadrul instituţiei.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.