Cele mai citite
 


Botoşani: O tânără cu sifilis şi-a abandonat copilul în maternitate
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie de 31 de ani, din comuna botoşăneană Hlipiceni, care a fost diagnosticată cu sifilis, a fugit din Maternitatea din Botoşani, la scurt timp după ce a născut. Ea a adus pe lume un copil de 2,9 kilograme şi, imediat după naştere, a fost inclusă într-un program de tratament pentru boala de care suferă. Tânăra a fugit din spital, renunţând atât la copil, cât şi la tratament.
Directorul Maternităţii, medicul Maria Olaru, susţine că mama dispărută reprezintă un pericol în ceea ce priveşte sănătatea publică şi, din acest motiv, a anunţat Poliţia.
'Femeia mai are acasă doi copii, unul de doi şi altul de patru ani. După ce a născut făcea scandal în spital că se aruncă de la etaj dacă nu-i dăm drumul şi până la urmă a plecat fără copil. Nu ai cum să le păzeşti', a declarat Maria Olaru.
Medicii Maternităţii au decis să supună unui tratament şi nou-născutul, pentru a nu dobândi boala mamei.
Reprezentanţii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie spun că, în cazul în care mama nu va veni să îşi ia copilul acasă în maxim trei săptămâni, va fi înştiinţată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în vederea preluării fetiţei.
Acesta este primul caz de abandon în maternitate înregistrat în acest an.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Mamă căutată de poliţişti pentru că şi-a abandonat nou-născutul în maternitate O femeie de 23 de ani este căutată de poliţişti după ce şi-a abandonat, miercuri după-amiază, copilul nou-născut în Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani.
Bebeluş "gigant" născut la Maternitatea din Botoşani Un bebeluş "gigant" a venit pe lume, marţi, la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati din Botoşani, acesta cântărind la naştere 5.145 grame, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, Ioan Asaftei.
Prima naştere sub apă la Maternitatea din Botoşani Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Botoşani a înregistrat, vineri, prima naştere subacvatică.
Botoşani: Protest împotriva cadrelor medicale din Maternitate, după decesul unui bebeluş la două zile de la naştere Aproximativ 100 de persoane au participat, joi după-amiază, la o acţiune de protest în semn de solidaritate cu o familie al cărei copil a murit, zilele trecute, la doar două zile după naştere.
Tripleţi născuţi la maternitatea din Botoşani Primii tripleţi din ultimii opt ani s-au născut, vineri, la Maternitatea din Botoşani, o tânără de 35 de ani aducând pe lume doi băieţi şi o fetiţă.
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.