Cele mai citite
 


Alte cinci state americane se raliază acţiunii în instanţă împotriva reformei sanitare a lui Obama
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Încă cinci state americane se vor alătura grupului de state condus de Florida într-un proces colectiv care atacă în instanţă reforma sanitară a preşedintelui Barack Obama, a declarat miercuri procurorul general al statului Florida, citat de Reuters.
Procesul colectiv iniţiat de Florida şi care reuneşte în prezent 18 state a fost intentat la 23 martie. Motivul invocat este că reforma sistemului sanitar de 2.500 de miliarde de dolari încalcă drepturile constituţionale ale statelor şi că impune masive cheltuieli unor administraţii grav afectate de criză.

Până în prezent, procesului împotriva reformei sanitare a lui Obama iniţiat de Florida i se alăturaseră statele Carolina de Sud, Nebraska, Texas, Utah, Louisiana, Alabama, Colorado, Michigan, Pennsylvania, Washington, Idaho şi Dakota de Sud.

'Salutăm parteneriatul statelor Indiana, Dakota de Nord, Mississippi, Nevada şi Arizona în contextul în care continuăm să luptăm pentru apărarea drepturilor constituţionale ale cetăţenilor americani şi suveranitatea statelor noastre', a declarat Bill McCollum.

Acţiunea este motivată prin faptul că legea reformei sanitare - care extinde planurile guvernului de asigurare a celor cu venituri modeste, impune noi taxe celor înstăriţi şi le cere asigurătorilor să încheie poliţie în cazul unor persoane cu risc preexistent de îmbolnăvire - încalcă o clauză comercială a Constituţiei, impunându-i aproape fiecărui american să-şi facă o asigurare medicală.

'În numele locuitorilor din Florida şi ai celor din statele care s-au raliat acţiunii noastre, suntem deplin angajaţi în continuarea acestui proces până la Curtea Supremă dacă va fi necesar pentru a preveni această extindere fără precedent a puterilor federale, impactul asupra suveranităţii statului şi atingerea adusă libertăţii noastre', a mai precizat McCollum într-un comunicat dat publicităţii de biroul său.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Obama îi avertizează pe republicani asupra confruntărilor legate de sănătate Preşedintele Statelor Unite Barack Obama i-a avertizat vineri pe adversarii săi republicani asupra tentativelor de a încearca să meargă până la criza bugetară pentru a-i contracara aplicarea reformei legate de asistenţa medicală.
'Obamacare': Deşi beneficiază de servicii medicale garantate, Obama şi-a cumpărat o asigurare din banii proprii Preşedintele american Barack Obama şi-a cumpărat o asigurare medicală, conformându-se cerinţelor reformei în domeniul sănătăţii pe care chiar el a iniţiat-o, într-un gest pur simbolic, întrucât Obama, ca orice preşedinte american, beneficiază de servicii medicale garantate, după cum anunţă Casa Albă...
Obama în război cu dreapta religioasă Republicanii au lansat un război moral împotriva lui Barack Obama care susţine o lege prevăzută în reforma sistemului medical, potrivit căreia şcolile, spitalele şi organizaţiile caritabile vor primi fonduri pentru cumpărarea de anticoncepţionale. Ei au aprins fitilul unui limbaj incendiar, calificâ...
Barack Obama a promulgat reforma istorică a asigurărilor de sănătate Barack Obama a promulgat marţi reforma istorică a asigurărilor de sănătate vizând extinderea asigurării la 32 de milioane de americani, relatează agenţiile internaţionale de presă.
Preşedintele Obama face apel la protejarea sistemului Medicare Preşedintele SUA, Barack Obama, a lansat un apel sâmbătă la protejarea sistemului public de asigurare medicală pentru cei vârstnici, Medicare, pe care rivalii săi republicani vor să-l reformeze, informează sâmbătă AFP.
Barack Obama propune includerea a patru idei republicane în proiectul său de reformă a sănătăţii Preşedintele american, Barack Obama, a propus marţi includerea în proiectul de lege al reformei sanitare a patru iniţiative ale aleşilor republicani, pentru a obţine susţinerea acestora în adoptarea legii, relatează AFP.