Cele mai citite
 


Preşedintele CNAS crede că medicii de familie vor relua, de joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite
joi, 8 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, şi-a exprimat speranţa că medicii de familie ar putea să reia, începând de joi, prescrierea de reţete compensate şi gratuite.
Medicii de familie s-au întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii CNAS, pentru a discuta pe marginea contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia.
Negocierile durează de aproape nouă ore, cele două părţi discutând încă normele tehnice de aplicare a contractului-cadru.
Medicii de familie nu mai eliberează de săptămâna trecută reţete compensate şi gratuite şi nu mai parafează bilete de trimitere sau concedii medicale, deoarece nu au semnat contractul-cadru cu Casa de Asigurări.
'Vom consulta pacienţii, îi vom trata, dar cu reţete simple. Nu avem nici contract-cadru şi nici norme de aplicare. Dacă normele au fost elaborate, ele au fost elaborate fără să se discute cu noi', declara preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.
Contractul-cadru urma să intre în vigoare la data de 1 aprilie, însă nu a fost publicat în Monitorul Oficial şi nici nu se cunosc normele de aplicare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lucian Duţă:CNAS va căuta soluţii ca pacienţii care şi-au cumpărat medicamente să îşi primească banii înapoi Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a spus vineri, în conferinţă de presă, că se vor căuta soluţii pentru ca pacienţii care şi-au cumpărat medicamente în acestă perioadă în care medicii de familie nu au eliberat reţete compensate şi gratuite, să-şi recupereze banii...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Preşedintele CNAS: Guvernul a introdus un medicament pentru boli rare pe lista de compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că pe lista medicamentelor compensate şi gratuite adoptată marţi de Guvern se află şi o moleculă pentru boli rare.
Unii medici de familie au eliberat reţete compensate şi gratuite Medici de familie din judeţele Arad, Iaşi, Prahova şi Bucureşti au eliberat reţete compensate şi gratuite în această perioadă. 'Chiar din 1 aprilie unele farmacii au primit reţete compensate şi gratuite', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...
Medicii de familie nu vor mai elibera, începând de joi, reţete compensate şi gratuite Medicii de familie nu vor mai elibera, începând de joi, reţete compensate şi gratuite şi nici bilete de trimitere sau concedii medicale pentru că nu au semnat contractul-cadru cu casa de asigurări, a anunţat preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.
Reprezentanţii CNAS şi medicii de familie continuă discuţiile pe marginea contractului-cadru Echipe de specialişti ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi reprezentanţi ai medicilor de familie vor continua, miercuri, să discute pe marginea unor aspecte tehnice legate de contractul-cadru şi normele de aplicare a acestuia.