Cele mai citite
 


Directorul CJAS Botoşani: Medicii care nu au lucrat nu vor fi plătiţi
miercuri, 7 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Botoşani care au refuzat să elibereze reţete şi trimiteri pentru pacienţii înscrişi pe liste pe motiv că nu au încheiat actele adiţionale la contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) nu vor fi plătiţi.
'Medicii de familie care nu au lucrat probabil nu vor fi plătiţi. Ei au baza legală să vină să încheie adiţionalele cu CJAS. Probabil că vor încheia de la data când vor începe să lucreze. Prin urmare, vor fi plătiţi de la data când vor începe să lucreze' - a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul CJAS Botoşani, medicul Rodica Huţuleac.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban, a spus că protestul medicilor va continua pe termen nelimitat. El susţine că veniturile cabinetului său se reduc, în urma aplicării noilor norme, cu circa 50%.

'Să fim bine înţeleşi: noi nu ne manifestăm nemulţumirea pentru că ni se reduc veniturile personale care ar rămâne după achitarea tuturor cheltuielilor necesare desfăşurării activităţii, ci pentru faptul că vom ajunge în imposibilitatea de a achita toate cheltuielile', a precizat Şerban.

Din cauza protestului medicilor de familie, marţi, Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean 'Mavromati' a fost aglomerată, în timp ce Policlinica, la care pacienţii ajungeau doar pe baza biletului de trimitere al medicului de familie, era goală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Botoşani: Medicii de familie, obligaţi să elibereze reţete electronice Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Costel Lupaşcu, a cerut tuturor medicilor de familie din judeţul Botoşani să implementeze sistemul de eliberare a reţetelor electronice.
Botoşani: Mai mult de o jumătate dintre medicii de familie au semnat contractele cu CJAS Aproximativ 100 de medici de familie din judeţul Botoşani au semnat, până marţi, actele adiţionale la contractual-cadru privind furnizarea serviciilor medicale încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani...
Botoşani: Medici prinşi eliberând greşit reţete compensate Mai mulţi medici din Botoşani au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), din cauza eliberării greşite a reţetelor compensate.
Botoşani: Medic de familie sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate pentru nerespectarea programului de lucru Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru că nu şi-a respectat programul de lucru.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, sancţionat de Casa de Asigurări spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a fost sancţionat cu diminuarea cu 1% a contractului lunar încheiat cu Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS), a declarat, luni, preşedintele CJAS, Costel Lupaşcu.