Cele mai citite
 


Primăria sectorului 2 oferă bucureştenilor consultaţii medicale gratuite de Ziua Mondială a Sănătăţii
miercuri, 7 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria sectorului 2 va oferi miercuri consultaţii medicale de specialitate gratuite pentru toţi bucureştenii care doresc să-şi verifice starea de sănătate şi care nu au bani sau timp să o facă în spitale sau policlinici, cu ocazia aniversării Zilei Mondiale a Sănătăţii.
Trei ambulanţe ale Primăriei Sectorului 2 şi cu echipajele medicale vor staţiona în faţa sediului Centrului Administrativ al sectorului 2 din Parcul Obor, între orele 10,00 şi 18,00, unde vor efectua analize gratuite de măsurare a tensiunii arteriale, electrocardiograme, glicemie, transaminaze, colesterol, uree şi creatinină.

Cei care vor prezenta modificări de parametri clinici şi paraclinici, personalul medical al ambulanţelor Primăriei Sectorului 2 îi va îndruma către serviciile de specialitate corespunzătoare în vederea stabilirii tratamentelor ce se impun în asemenea cazuri.

Administraţia locală anunţă că până în prezent, de-a lungul anilor, mii de locuitori ai Capitalei au beneficiat de consultaţiile gratuite oferite de medicii Ambulanţei Sociale a Primăriei Sectorului 2 în toate cartierele unde au fost instalate caravanele programului 'Un pas înainte spre sănătate'. Proiectul are ca scop dezvoltarea pachetului de servicii socio-medicale acordate bucureştenilor, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor, depistării precoce a bolilor şi păstrării sănătăţii.

Prin acest proiect, primarul Neculai Onţanu atrage atenţia asupra importanţei acordată sănătăţii şi doreşte să conştientizeze locuitorii Capitalei cu privire la necesitatea efectuării controalelor medicale periodice.

Pe data de 7 aprilie a fiecărui an, este celebrată Ziua Mondială a Sănătăţii şi este considerată un prilej deosebit pentru organizarea de activităţi menite să atragă atenţia întregii lumi, asupra unor subiecte de importanţă majoră pentru sănătate, urmărindu-se creşterea interesului opiniei publice faţă de principalele probleme de sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sute de bucureşteni au aşteptat la consultaţiile gratuite din Parcul Obor Consultaţiile medicale gratuite oferite bucureştenilor de Primăria Sectorului 2 cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii au strâns miercuri în Parcul Obor sute de persoane.
Cluj: Teste gratuite de glicemie la Iulius Mall, în campania care marchează Ziua Mondială a Diabetului Clujenii îşi pot măsura, miercuri, gratuit, glicemia la Centrul Comercial Iulius Mall, începând cu orele 14,00, în cadrul unei campanii medicale care marchează Ziua Mondială a Diabetului.
Sibiu: Analize gratuite pentru depistarea bolilor de plămâni Sibienii pot să îşi facă spirometrii gratuite, la Spitalul de Pneumoftiziologie din oraş, în perioada 16 - 25 noiembrie, de luni până vineri, între orele 8,00 - 12,00, în cadrul campaniei prilejuite de Ziua mondială de luptă împotriva bronhopneumopatiei cronice obstructive (BPOC), au anunţat marţi, printr-un...
Tu ştii câţi ani au plămânii tăi? Află-ţi vârsta pulmonară de Ziua Mondială BPOC! Românii își pot verifica gratuit starea de sănătate a plămânilor cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC (bronhopenumopatie obstructivă cronică), aniversată la nivel mondial pe 14 noiembrie. Pe 17 și 18 noiembrie, medici pneumologi vor realiza spirometrii gratuite în 10 locații din Galeriile Real din toată...
Timiş: Consultaţii gratuite pentru persoanele cu risc de boală arterială vasculară periferică Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara a demarat un program de screening pentru persoanele cu risc de a dezvolta o boală arterială periferică, în cadrul căruia vor participa, pe bază de voluntariat, 20 de medici specialişti şi rezidenţi în chirurgie...
Testări gratuite și conferințe pe teme medicale la Ziua Mondială a Osteoporozei 2012 Ziua Mondială a Osteoporozei a fost sărbătorită pentru prima dată la București în weekendul 19-21 octombrie 2012. Evenimentul a fost organizat de compania de comunicare medico-socială Houston NPA pentru ASPOR (Asociația pentru Prevenirea Osteoporozei în România), în parteneriat cu Societatea...