Cele mai citite
 


Tulcea: Fără sesizări la adresa medicilor de familie
miercuri, 7 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nicio persoană nu a sesizat în primele zile ale acestei luni Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Tulcea din cauză că nu a primit de la medicii de familie din judeţ reţete compensate sau gratuite ori bilete de trimitere sau concedii medicale.
Preşedinta CJAS, Anişoara Radu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că situaţia poate fi explicată prin faptul că în ultimele zile cabinetele medicilor de familie au fost închise datorită sărbătorilor pascale.
''Noi nu am primit nicio sesizare din partea tulcenilor cu privire la serviciile medicilor de familie şi de astăzi începem încheierea actelor adiţionale la contractele de furnizare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru luna în curs, în condiţiile noilor reglementări legale în vigoare'', a afirmat preşedintele CJAS, Anişoara Radu.
Ea a mai spus că la nivelul CJAS se vor organiza reuniuni cu toţi medicii de familie din judeţ pentru a discuta pe marginea HG nr 262 din 2010 privind Contractul cadru referitor la condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate.
''Sunt convinsă că după ce vom avea un dialog cu toţi medicii de familie toate lucrurile se vor lămuri şi vom semna contractele fără niciun fel de problemă'', a precizat Anişoara Radu.
În ceea ce priveşte medicii de familie din localităţile din Delta Dunării, conducerea CJAS a dat asigurări că aceştia nu vor fi afectaţi de noile reglementări legale, comunele din Deltă fiind considerate defavorizate, astfel încât medicii de familie vor putea avea un număr de pacienţi mai mare de 2.200.
Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, a anunţat, pe 1 aprilie, că medicii de familie nu vor mai elibera, începând cu această dată, reţete compensate şi gratuite şi nici bilete de trimitere sau concedii medicale pentru că nu au semnat contractul-cadru cu casa de asigurări.
Contractul-cadru urma să intre în vigoare la data de 1 aprilie, însă nu a fost publicat în Monitorul Oficial şi nici nu se cunosc care sunt normele de aplicare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: 24 de pensionari trebuie să restituie banii pe reţetele onorate prin declaraţii de venit false Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat, în cursul anului trecut, trei sute de sancţiuni, în valoare totală de 443.058 lei, iar 24 de pensionari cărora le-au fost onorate reţete compensate cu 90% în mod nejustificat, vor trebui să restituie diferenţa de bani, a declarat vineri...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Cluj: Medicii de familie şi-au continuat joi activitatea Medicii de familie clujeni şi-au continuat joi activitatea în cabinete, chiar dacă de miercuri contractele lor cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au expirat.
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...