Cele mai citite
 


Harghita: Peste douăzeci de medici de familie au semnat contracte cu CJAS
miercuri, 7 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 21 de medici de familie harghiteni au semnat contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi îşi continuă activitatea, în ciuda protestului organizat la nivel naţional.
Preşedintele CJAS Harghita, Rodica Biro, a declarat că încă de vineri li s-a trimis celor 151 de medici de familie din judeţ o adresă prin care li s-a solicitat să îşi exprime punctul de vedere faţă de semnarea actului adiţional şi acceptarea contractului pe 2010, în forma publicată.
Rodica Biro spune că cei 130 de medici care refuză semnarea contractelor nu au prezentat în mod oficial motivele pentru care recurg la această acţiune de protest. Ea a subliniat că în urma calculelor şi simulărilor făcute medicii de familie nu vor pierde din venituri iar diferenţele faţă de situaţia de până acum nu vor fi foarte mari.
'Nu putem vorbi de dezechilibre mari sau de pierderi de venituri substanţiale, de aceea cred că atitudinea medicilor de familie nu se justifică', a declarat preşedintele CJAS Harghita, care a explicat că situaţia din judeţ e diferită faţă de cea la nivel naţional, deoarece există foarte puţini medici care au peste 3.000 de pacienţi.
În replică, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie (AMF) din Harghita, dr. Szabo Soos Klara, spune că normele de aplicare şi contractul cadrul semnat de unii colegi este ilegal, întrucât nu a fost avizat de Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Dr. Szabo nu a vrut să comenteze gestul unora dintre medici de a semna contractul, precizând că 'este alegerea lor' şi susţine că şi ceilalţi medici îşi continuă activitatea, fără a elibera reţete compensate sau gratuite.
'Noi nu am întrerupt activitatea. Ca medici continuăm să lucrăm, îngrijim bolnavii, le acordăm tratament. Ei beneficiază de reţete, dar nu compensate. Pot merge să îşi solicite drepturile la CJAS, la Guvern şi să recurgă la instanţă pentru a-şi recupera banii', a spus dr. Szabo Soos Klara.
Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Harghita susţine că nu este adevărat că situaţia în judeţ este diferită de restul ţării, precizând că şi medicii de aici vor pierde sume importante de bani.
'Este un drept fundamental al omului de a decide dacă semnează un contract, în ce condiţii, cui şi cu cât îşi vinde munca. Suntem oameni şi nu sclavi', a afirmat dr. Szabo Soos Klara. Ea şi-a exprimat nemulţumirea că se duce o campanie de discreditare a medicilor de familie în faţa populaţiei, mai ales în condiţiile în care România se confruntă cu un deficit major de medici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Bistriţa-Năsăud: Unii medici de familie au continuat să elibereze reţete gratuite O parte dintre cei 141 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au continuat să elibereze reţete gratuite şi compensate în cursul zilei de joi, chiar dacă nu au semnat încă noul contract cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce au aflat că guvernul a aprobat, în şedinţa...
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Bistriţa-Năsăud: Toţi medicii de familie au semnat noile acte adiţionale Toţi cei 143 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), au semnat noile acte adiţionale la contractul pe 2010, potrivit datelor afişate pe site-ul acestei instituţii.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj III) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...