Cele mai citite
 


Municipiul Satu Mare a fost declarat focar de turbare
miercuri, 7 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Municipiul Satu Mare a fost declarat focar de turbare după ce a fost descoperită o vulpe cu rabie în centrul oraşului.
Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Gheorghe Dorin Maurer, a declarat că s-au instituit unele măsuri în municipiul reşedinţă de judeţ pentru a se evita răspândirea bolii. Vulpea turbată a fost descoperită în curtea Bisericii Sfinţii Mihail şi Gavril, unde s-a încăierat cu o pisică. Medicii veterinari au reuşit să captureze ambele animale.
'Am instituit două zone de protecţie, curtea respectivă şi zona de supraveghere. Medicii vor verifica pisicile şi câinii proprietarilor din zonă pentru a vedea dacă au vaccinul antirabic efectuat la zi. Ar fi posibil ca vulpea să fi intrat în contact şi cu alte animale, nu ştim pe unde a intrat în municipiu', a declarat Gheorghe Maurer.
Directorul DSVSA a mai precizat că hingherii îşi vor intensifica acţiunile prin oraş pentru ridicarea câinilor comunitari.
Focarul ar putea rămâne deschis până la trei luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Măsuri speciale după deschiderea focarului de rabie Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare împreună cu Primăria municipiului Satu Mare au luat unele măsuri pentru prevenirea răspândirii rabiei în oraş, după descoperirea unui focar.
Gorj: Focar de rabie în localitatea Runcu Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au depistat pe raza comunei Runcu un focar de rabie, după ce un localnic a anunţat că a găsit în curtea casei o vulpe moartă, ucisă de unul dintre câinii săi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful DSVSA, Ion Iliuţă...
Galaţi: Focar de rabie în comuna Lieşti Galaţi, 9 ian /Agerpres/- Un focar de rabie a izbucnit în comuna gălăţeană Lieşti, după ce un câine a intrat în contact cu o vulpe turbată, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Galaţi, Lenuţa Ichim.
Gorj: Focar de rabie într-o comună gorjeană Un nou caz de rabie a fost diagnostic, vineri, în comuna Stăneşti, la o vulpe ucisă în gospodăria unui cetăţean din satul Alexeni, a informat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuţă.
Mureş: În premieră, nu s-a semnalat niciun focar de rabie pe parcursul anului trecut în judeţ Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Vasile-Liviu Oprea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în premieră în ultimii ani, pe raza judeţului nu a fost semnalat niciun focar de rabie în anul 2015, iar aceasta s-ar datora campaniilor de vaccinare antirabică...
Tulcea: Focar de rabie identificat de medicii veterinari tulceni Medicii veterinari tulceni au identificat un caz de rabie la o vulpe care a intrat într-o gospodărie particulară din satul Plopu, comuna Murighiol, acesta fiind primul caz de gen din cursul anului.