Cele mai citite
 


Reprezentanţii pacienţilor cer amânarea aplicării contractului-cadru
miercuri, 7 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) cere amânarea cu trei luni a aplicării contractului-cadru pentru acordarea serviciilor medicale, spunând că în acest interval să se facă o dezbatere reală publică cu medicii, pacienţii şi asociaţiile acestora.
Preşedintele ANPP, Vasile Barbu, susţine că contractul-cadru în actuala formă limitează accesul pacienţilor la serviciile medical.
El spune că pacienţii sunt de acord cu sancţiunile din contractul-cadru, dar nu sunt de acord cu modul de compensare pe grupe terapeutice, apreciind că aceasta întoarce aplicarea tratamentelor de acum 20 de ani.
Reprezentanţii pacienţilor susţin că sunt medici care au eliberat reţete compensate şi gratuite, neţinând seama de recomandările reprezentanţilor asociaţiilor.
'Contractul-cadru este un dictat. Nu este un contract semnat între două părţi cu obligaţii şi responsabilităţi pentru ambele părţi, ci este unilateral. Plata per capita cu 70% ar trebui aplicată diferenţiat pe rural şi urban', a spus Vasile Barbu.
El consideră că şi aplicarea bugetelor pentru medicii de familie, aşa numite bugete orientative nu sunt în regulă.
De asemenea, el a adăugat că bugetele medicilor vor fi mai mici, ceea ce este în defavoarea pacienţilor.
Vasile Barbu a făcut referire la faptul că pacienţii nu s-au plâns pentru faptul că medicii de familie nu eliberează reţete compensate sau gratuite, fiind doar trei-patru sesizări marţea trecută şi doar două sesizări înainte de paşte.
Reprezentanţii medicilor de familie se află la Ministerul Sănătăţii pentru negocieri de la ora 10,00, iar la această oră discuţiile continuă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acord MS-Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor privind hepatita C Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) vor elabora o strategie privind hepatita C, a declarat, marţi, ministrul Eugen Nicolăescu, după semnarea unui acord în acest sens.
Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi bilete de trimitere vineri şi luni Medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi nici bilete de trimitere vineri şi luni, au declarat reprezentanţii Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie şi cei ai Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Medicii de familie nu vor mai elibera, începând de joi, reţete compensate şi gratuite Medicii de familie nu vor mai elibera, începând de joi, reţete compensate şi gratuite şi nici bilete de trimitere sau concedii medicale pentru că nu au semnat contractul-cadru cu casa de asigurări, a anunţat preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.
Medicii de familie vor acorda consultaţii şi vor elibera reţete Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, marţi, la încheierea negocierilor cu reprezentanţii medicilor de familie, că aceştia vor acorda asistenţă medicală şi vor elibera reţete compensate şi gratuite începând cu 1 aprilie, iar data nu este o păcăleală.
Medicii de familie precizează că reţete compensate eliberează toţi medicii Societatea Naţională de Medicină de Familie şi Federaţia Patronatelor îşi exprimă nedumerirea faţă de continuarea dezinformărilor ce afectează activitatea cabinetelor medicale, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi AGERPRES.