Cele mai citite
 


Discuţiile de la MS cu medicii de familie s-au încheiat marţi fără un rezultat concret
miercuri, 7 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Discuţiile avut marţi de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, cu reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate s-au încheiat, după şase ore, fără a se ajunge însă la un rezultat concret.
Ministrul Cseke Attila şi-a exprimat speranţa, la finalul discuţiilor, că se va ajunge la o concluzie în cursul zilei miercuri.
Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, a spus că a identificat, în cadrul discuţiilor, o serie de probleme care vor fi analizate din punct de vedere tehnic, miercuri.
Ea a precizat că, dacă în cursul zilei de miercuri se va semna un protocol cu valoare juridică, medicii de familie vor relua joi eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, precum şi a concediilor medicale.
La rândul său, Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, a subliniat că sunt încă multe lucruri de discutat, care apoi vor trebui analizate cu membrii organizaţiei, după aceea urmând să fie luată o decizie.
Ea a informat că discuţiile privind contractul-cadru, normele de aplicare a acestuia şi contractul individual de servicii medicale vor fi reluate miercuri, la ora 9,00, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Dr. Rodica Tănăsescu a subliniat că se va analiza fiecare punct din normele de aplicare şi din contractul individual. 'Nu vom pleca până nu vom finaliza aceste acte normative', a completat ea.
Aproximativ 20 de medici de familie au aşteptat în faţa sediului Ministerului Sănătăţii rezultatul discuţiilor.
Medicii de familie nu mai eliberează de săptămâna trecută reţete compensate şi gratuite şi nu mai parafează bilete de trimitere sau concedii medicale deoarece nu au semnat contractul-cadru cu casa de asigurări.
'Vom consulta pacienţii, îi vom trata, dar cu reţete simple. Nu avem nici contract-cadru şi nici norme de aplicare. Dacă normele au fost elaborate, ele au fost elaborate fără să se discute cu noi', declara preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.
Contractul-cadru urma să intre în vigoare la data de 1 aprilie, însă nu a fost publicat în Monitorul Oficial şi nici nu se cunosc normele de aplicare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unii medici de familie au eliberat reţete compensate şi gratuite Medici de familie din judeţele Arad, Iaşi, Prahova şi Bucureşti au eliberat reţete compensate şi gratuite în această perioadă. 'Chiar din 1 aprilie unele farmacii au primit reţete compensate şi gratuite', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...
Ministrul Sănătăţii reia discuţiile cu medicii de familie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, se întâlneşte marţi cu reprezentanţii medicilor de familie şi cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru a discuta situaţia asistenţei medicale primare.
Reprezentanţii CNAS şi medicii de familie continuă discuţiile pe marginea contractului-cadru Echipe de specialişti ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi reprezentanţi ai medicilor de familie vor continua, miercuri, să discute pe marginea unor aspecte tehnice legate de contractul-cadru şi normele de aplicare a acestuia.
Medicii de familie nu vor mai elibera, începând de joi, reţete compensate şi gratuite Medicii de familie nu vor mai elibera, începând de joi, reţete compensate şi gratuite şi nici bilete de trimitere sau concedii medicale pentru că nu au semnat contractul-cadru cu casa de asigurări, a anunţat preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Preşedintele CNAS crede că medicii de familie vor relua, de joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, şi-a exprimat speranţa că medicii de familie ar putea să reia, începând de joi, prescrierea de reţete compensate şi gratuite.