Cele mai citite
 


Harghita: Ministrul Sănătăţii a vizitat toate spitalele din judeţ
sâmbătă, 10 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 10 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a vizitat vineri şi sâmbătă toate spitalele din judeţ şi le-a prezentat cadrelor medicale proiectele importante ale mandatului său.
După ce vineri a vizitat spitalele din Miercurea Ciuc, Topliţa, Gheorgheni şi Tulgheş, ministrul Sănătăţii a fost prezent, sâmbătă, la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc.
Cseke Attila a vizitat secţiile spitalului, fiind însoţit de managerul Lukacs Antal, de senatorii UDMR Verestoy Attila şi Gyerko Laszlo, de deputatul Antal Istvan şi de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, după care a avut o întâlnire cu reprezentanţii categoriilor de personal din sistem.
Ministrul Sănătăţii le-a vorbit acestora despre principalele proiecte ale mandatului său, care sunt descentralizarea şi trecerea spitalelor în administrarea autorităţilor locale, la 1 iulie 2010, şi informatizarea sistemului sanitar.
Cseke Attila a spus că proiectul de informatizare, care cuprinde eliberarea cardului naţional de sănătate, prescripţia electronică a medicamentelor, fişa electronică şi sistemul unic integrat, va fi un pas important în eficientizarea sistemului sanitar din România.
O altă problemă abordată de ministrul Sănătăţii a fost deficitul de specialişti. El a vorbit, din nou, despre intenţia de scurtare a rezidenţiatului şi de introducere a rezidenţiatului de tip B, care ar putea rezolva lipsa de medici din spitalele mici.
Managerul Spitalului municipal din Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal, a apreciat faptul că un ministru al Sănătăţii şi-a făcut timp să viziteze toate spitalele din judeţ şi a subliniat că este important că acesta nu a vrut doar 'să viziteze saloanele', ci a insistat să stea de vorbă cu oamenii şi să asculte problemele cu care aceştia se confruntă.
După discuţiile de la spitalul din Odorheiu Secuiesc, Cseke Attila a plecat spre Bucureşti, iar în drum s-a oprit câteva minute şi a vizitat centrul de recuperare neuro-psiho-somatică pentru copii din localitatea Sânmartin, care funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. AGERPRES/(Gina Ştefan)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Harghita: Intenţia trecerii spitalelor judeţene de urgenţă în subordinea Ministerului Sănătăţii, îngrijorătoare Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, s-a declarat, marţi, împotriva trecerii spitalelor judeţene în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a precizat că intenţia ministrului Eugen Nicolăescu este îngrijorătoare şi neobişnuită.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: Investiţii în sistemul sanitar şi programe de sănătate susţinute de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita susţine, în 2011, mai multe programe de sănătate şi derulează proiecte de investiţii în sistemul sanitar, finanţate din diverse fonduri.
Harghita: Spitalele din judeţ primesc fonduri pentru investiţii Toate spitalele harghitene vor primi fonduri de investiţii de la Ministerul Sănătăţii, banii urmând să fie folosiţi pentru realizarea unor proiecte urgente.
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...
Bogdan Diaconu (PC): Cseke Attila trebuie să-şi dea demisia Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, trebuie să-şi dea demisia pentru că este 'direct vinovat de dezastrul de la Maternitatea Giuleşti şi de moartea micuţilor nevinovaţi, prin subfinanţarea sistemului sanitar', a afirmat, marţi, vicepreşedintele Partidului Conservator (PC), Bogdan Diaconu, într-un comunicat...