Cele mai citite
 


Arabia Saudită: operaţie imposibilă în cazul unor siameze palestiniene
sâmbătă, 10 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Riad, 10 apr /Agerpres/ - Medicii saudiţi au constatat că le este imposibil să separe fără pericol două surori siameze palestiniene internate la Riad, care au o inimă comună, informează sâmbătă AFP.

O intervenţie chirurgicală ar comporta un risc prea mare pentru cele două fetiţe de două săptămâni, a declarat vineri seara ministrul sănătăţii saudit Abdallah al-Rabia, citat de mass-media locale.

Oficialul de la Riad a explicat că starea de sănătate a bebeluşelor siameze este foarte gravă.

'Ne este clar că viaţa copiilor este în pericol /.../ Echipa medicală le-a explicat acest lucru părinţilor' siamezelor Retag şi Rittal Abu Assi, a adăugat ministrul saudit.

Retag şi Rittal, care s-au născut la 27 martie, în Fâşia Gaza, au fost internate marţi în spitalul regele Abdel Aziz din Riad, care dispune de un centru specializat de separare a siamezilor.

'Examenele medicale confirmă că starea de sănătate a celor două nu este bună: suferă de o inflamaţie bacteriană acută', a adăugat Abdallah al-Rabia. În plus, cele două bebeluşe au 'două inimi care funcţionează ca una singură şi prezintă mari anomalii congenitale, care le compromit viaţa', sunt legate în zona ficatului şi au sistem digestiv comun.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
***

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră medicală: Separarea cu succes a două surori siameze la numai opt zile de la naştere Două surori siameze de numai opt zile au fost despărţite printr-o intervenţie chirurgicală efectuată în Elveţia, prima operaţie de acest gen reuşită la pacienţi cu vârstă atât de mică, informează duminică DPA şi AFP.
Gemeni siamezi separaţi în urma unei operaţii la care au participat 25 de medici O echipă formată din 25 de medici saudiţi, printre care şi ministrul sănătăţii de la Riad, a reuşit să despartă cu succes doi gemeni siamezi iordanieni, uniţi în zona abdominală, în urma unei operaţii ce a avut loc la o clinică din capitala saudită, informează vineri AFP.
Intervenţie chirurgicală la inimă realizată în premieră în România Un nou tip de intervenţie chirurgicală la inimă numit MitraClip va fi realizată în premieră în România într-un centru medical privat, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, chirurgul cardiolog Dan Deleanu.
Un băieţel de doi ani, cel mai tânăr pacient supus unei intervenţii chirurgicale antiobezitate Un băieţel de doi ani din Arabia Saudită bolnav de obezitate morbidă a devenit cea mai tânără persoană din lume supusă unei operaţii de bypass gastric, informează New York Post.
MB: patru operaţii succesive pentru separarea a două surori siameze sudaneze Patru operaţii succesive, dintre care una a avut loc pe 15 august, au fost necesare pentru a separa două surori siameze sudaneze în vârstă de un an şi care erau unite în zona capului, au explicat luni membrii echipei chirurgicale de la spitalul pentru copii Great Ormond Street din Londra, relatează AFP...
Gemeni siamezi, uniţi în zona capului, despărţiţi după o intervenţie de 25 de ore O echipă de 16 chirurgi şi personal medical auxiliar din Melbourne a reuşit după o intervenţie chirurgicală ce a durat 25 de ore să separe două gemene siameze unite în zona capului, o intervenţie extrem de dificilă pentru că gemenele aveau în comun vase de sânge şi ţesut cerebral, informează Associated...