Cele mai citite
 


China: Cererea de eliberare condiţionată pe motive medicale, refuzată pentru disidentul Hu Jia
marţi, 13 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Soţia unuia dintre cei mai cunoscuţi disidenţi din China a anunţat că cererea pentru eliberarea condiţionată din închisoare a soţului său, bazată pe motive medicale, a fost respinsă, transmite luni Associated Press.
Săptămâna trecută, Zeng Jinyan a intervenit pe lângă autorităţile penitenciare din Beijing, susţinând că soţul său, Hu Jia, suferă de o boală foarte gravă, care este posibil să se transforme în cancer la ficat.

Hu, care suferă de ciroză hepatică, a fost internat la 30 martie cu prezumţia de cancer la ficat, a precizat Zeng Jinyan, aflată la rândul său în stare de arest la domiciliul său din Beijing. Cuplul are o fetiţă de doi ani. Soţul ei, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat în 2008 la trei ani şi jumătate de închisoare, pentru tentativă de subversiune, drept urmare a unor comunicate postate pe internet şi a interviurilor acordate presei străine.

Zeng a declarat, însă, că directorul spitalului din penitenciar a chemat-o, luni, pe mama lui Hu, precizând că cererea pentru eliberarea condiţionată a fost respinsă, iar Hu a fost mutat din spital înapoi în închisoare.

De asemenea, Zeng a mai spus că doreşte să primească un răspuns scris din partea autorităţilor închisorii, menţionând că solicită în continuare ca soţului său să-i fie acceptată cererea de eliberare condiţionată pe motive medicale.

Termenul de eliberare prevăzut pentru Hu este iunie 2011.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China cenzurează zvonurile despre moartea fostului preşedinte Jiang Zemin Căutările pe internet care cuprind numele fostului preşedinte chinez Jiang Zemin sunt cenzurate în China după ce în ultimele ore s-au înteţit zvonurile cu privire la moartea sa, din cauza absenţei sale de la ceremoniile legate de a 90-a aniversare a Partidului Comunist Chinez (PCC) la 1 iulie, semnalează...
Primele semne ale unui ficat cu probleme Chiar daca sarbatorile au trecut, alimentatia de sarbatori bogata in grasimi si zaharuri isi lasa inevitabil urmele in noul an, iar ficatul este primul care avertizeaza aparitia unei probleme. Desi este considerat “un organ tacut“ care nu produce simptome evidente, exista cateva semnale care...
Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, iniţiată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), în 2008, se marchează, în fiecare an, la 28 iulie. Scopul acestei zile este de a schimba destinul oamenilor infectaţi cu hepatită virală cronică.
Hepatita virală la început de mileniu trei - interviu cu prof.dr. Mircea Angelescu Prof. dr. Mircea Angelescu, de la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş', membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, spune că în viitorul?apropiat descoperirea vaccinului contra hepatitei C va diminua spectaculos morbiditatea şi mortalitatea prin hepatita cronică şi prin ciroză. Într-un interviu acordat...
Hepatita virala Hepatita constă în inflamarea ficatului, cel mai adesea cauzată de o infecţie virală. În România, numărul pacienţilor care suferă de hepatitele cronice B şi C este estimat de European Centre for Disease Control (ECDC) la aproximativ 2 milioane, cu câteva mii de infecţii noi raportate anual...
Dr. Mihai Voiculescu: Monitorizarea în cazul tratamentului cu interferon free se face aproape fără costuri Aproximativ 5.000 de pacienţi cu ciroză hepatică vor putea beneficia de noua terapie cu interferon free, în prezent specialiştii stabilind metodologia de acordare a tratamentului, a declarat joi prof. dr. Mihai Voiculescu, preşedintele celui de-al XXV-lea Congres Naţional de Hepatologie.