Cele mai citite
 


Vaslui: Criză de personal în spitalele vasluiene
marţi, 13 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din judeţul Vaslui se confruntă cu o criză de personal fără precedent, unele secţii fiind nevoite să funcţioneze cu un singur medic în condiţiile în care necesarul ar fi de patru sau cinci.
La Spitalul Judeţean de Urgenţe Vaslui deficitul este de 70 de medici şi 170 de cadre medicale medii.
'Ne descurcăm foarte greu. Avem secţii care funcţionează cu un singur medic specialist, iar cadrele medicale fac eforturi pentru a se descurca în actualele condiţii. Avem nevoie şi de medici specialişti şi de asistente medicale', a declarat, luni, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţe Vaslui, Carmen Rotaru.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, afirmă că în ultimii trei ani criza de personal în sistemul sanitar vasluian s-a adâncit, multe asistente, dar şi medici fiind atraşi de salariile din sistemul sanitar din străinătate.
'Lipsa de medici afectează clar şi sănătatea populaţiei. Multe cadre sanitare au plecat, altele au de gând să plece, iar altele în loc nu mai vin. Ar trebui o legislaţie prin care să se acorde facilităţi medicilor, pentru a-i atrage spre Vaslui, nu legi prin care se blochează angajările', a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful de resurse umane în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Carmen Boghiţă.
În unităţile sanitare vasluiene, doar o treime din schema de încadrare este ocupată. Specialităţile medicale deficitare sunt medicina de urgenţă, psihiatria, oncologia, urologia şi diabetologia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Sistemul sanitar din judeţ se confruntă cu o lipsă acută de personal Vaslui, 23 aug /Agerpres/ - Sistemul sanitar din judeţul Vaslui se confruntă cu o lipsă acută de personal, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Vaslui: 83 de cadre medicale au cerut anul trecut certificate de conformitate, pentru a profesa în străinătate Un număr de 83 de cadre medicale au cerut în cursul anului trecut Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui certificate de conformitate pentru a profesa în străinătate.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Criză de personal fără precedent la Spitalul de Urgenţă Vaslui Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui se confruntă cu o criză acută de personal, în condiţiile în care numai în prima jumătate a anului trecut, 9 medici au părăsit sistemul, preferând să lucreze în străinătate.
Vaslui: Criză de medici de medicina muncii în judeţ Doar doi medici de medicina muncii există în prezent pentru cei aproximativ 90.000 de angajaţi din judeţul Vaslui înregistraţi în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM).
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.