Cele mai citite
 


OMS: Experţii evaluează gestionarea pandemiei de gripă H1N1
marţi, 13 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O comisie de experţi examinează începând de luni, la sediul din Geneva al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, modul în care a fost gestionată pandemia de gripă H1N1, informează AFP.
Răspunzând acuzaţiilor potrivit cărora, sub influenţa grupurilor farmaceutice, ar fi exagerat riscurile primei pandemii a secolului al XXI-lea, OMS a format o comisie de 29 de experţi, care nu aparţin organizaţiei mondiale.

Timp de trei zile, aceştia vor începe evaluarea răspunsului internaţional la pandemie şi a învăţămintelor ce pot fi trase pentru viitor, a indicat OMS, într-un comunicat.

Reuniunea va fi deschisă de directorul general al organizaţiei, Margaret Chan.

Unele state membre ale Consiliului Europei, care a înfiinţat o comisie de anchetă, au criticat OMS pentru că a recomandat statelor să achiziţioneze milioane de vaccinuri care au rămas neutilizate, pe fondul reticenţei populaţiei şi al numărului mai mic de victime decât se temeau specialiştii.

Un raport interimar va fi transmis dnei Chan înaintea adunării generala a OMS din luna mai. Concluziile finale ale comisiei sunt aşteptate în ianuarie 2011.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pandemia de gripă H1N1: OMS, exonerată de suspiciunile de conflict de interese Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), suspectată că a fost influenţată de marile grupuri farmaceutice în modul în care a gestionat pandemia de gripă H1N1, a fost exonerată de un raport al experţilor adoptat vineri de statele membre, dar documentul relevă totuşi 'câteva carenţe', relatează AFP.
Gripa H1N1: lumea a avut noroc, potrivit directorului OMS Lumea a avut 'noroc' cu prima pandemie gripală a secolului, care s-a soldat cu 18.000 de morţi de la descoperirea sa în aprilie 2009, deoarece virusul H1N1 nu a suferit mutaţii, a afirmat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, informează AFP.
H1N1: Directorul general al OMS salută primele rezultate ale anchetei Geneva, 28 mar /Agerpres/ - Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, a salutat luni primele rezultate prezentate de Comitetul de evaluare privind gestionarea gripei H1N1, care exonerează, în opinia sa, OMS de acuzaţiile de înţelegere secretă cu companiile farmaceutice...
OMS: Vârsta medie a celor ucişi de gripa H1N1 a fost de 27 de ani Geneva, 12 apr /Agerpres/ - Vârsta medie a persoanelor care au murit din cauza complicaţiilor provocate de contactarea virusului gripei A (H1N1) a fost de 27 de ani, a declarat luni Keiji Fukuda, consilierul special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru gripa de tip A, informează EFE.
OMS: interesele companiilor farmaceutice nu au influenţat verdictul de pandemie Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a respins marţi cu hotărâre sugestiile că deciziile sale în privinţa gripei A/H1N1 au fost influenţate de legăturile consilierilor săi cu companiile farmaceutice, relatează AP.
Gripa H1N1: Tunisia suspendă pelerinajul la Mecca Tunisia a anunţat marţi suspendarea marelui pelerinaj /hagialâc/ la Mecca al credincioşilor musulmani, din cauza riscului de extindere a gripei A(H1N1) şi a imposibilităţii vaccinării la timp a celor ce doresc să efectueze acest pelerinaj, prevăzut pentru jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.