Cele mai citite
 


Gorj: Mai puţini cotizanţi la Crucea Roşie
marţi, 13 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Filiala gorjeană a Crucii Roşii Române se confruntă cu probleme de ordin material în această perioadă, dat fiind că unitatea nu este subvenţionată de la bugetul de stat iar numărul persoanelor cotizante a scăzut considerabil, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Grigore Bunăiaşu.
Potrivit acestuia, probleme financiare ale filialei nu au mai permis reprezentanţilor acesteia să distribuie, şi în acest an, familiilor nevoiaşe din judeţ, pachete cu alimente, aşa cum se obişnuia până în prezent.
''În acest an, din cauza crizei financiare, numărul cotizanţilor şi a donaţiilor a scăzut şi nu am mai avut fonduri să împărţim pachete mai multor familii fără posibilităţi financiare. Mai mult, deoarece filiala nu este subvenţionată de la bugetul de stat, trebuie să asigurăm bunul mers al activităţilor zilnice, precum şi să menţinem ritmul de acordare al ajutoarelor. Am reuşit totuşi să acordăm ajutoare materiale în sumă mică pentru patru familii sărace din Târgu-Jiu şi Rovinari, banii provenind din cotizaţii mai vechi şi sponsorizări', a spus Grigore Bunăiaşu.
Acesta a menţionat că filiala are câţiva cotizanţi permanenţi care anual donează diverse sume de bani către unitate, printre aceştia numărându-se unităţile de învăţământ, cele spitaliceşti, SC Artego SA, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi Complexurile Energetice Rovinari şi Turceni, angajaţii celor două unităţi energetice donând fiecare, anual, o sumă de 10 lei.
Anul trecut, numărul cotizanţilor Crucii Roşii a fost de 4.300 persoane, în scădere faţă de 2008 şi 2007, atunci când s-au înregistrat 7.914, respectiv 9.420 persoane cotizante.
Totodată, în 2009, Crucea Roşie a încasat din donaţii suma de 19.650 lei şi alţi 44.000 lei din sponsorizări.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Gorj: Crucea Roşie a distribuit peste 580 de tichete sociale persoanelor vulnerabile din judeţ Peste o sută de familii nevoiaşe şi persoane vulnerabile din municipiile Târgu-Jiu şi Motru şi oraşele Târgu-Cărbuneşti, Rovinari şi Bumbeşti-Jiu au primit, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, tichete sociale din partea reprezentanţilor filialei Gorj a Crucii Roşii în cadrul proiectului 'Banca...
Voluntarii Crucii Roşii din Ilfov, campioni la acordarea primului-ajutor Zece voluntari de la Crucea Roşie Ilfov au fost premiaţi vineri de către Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce au ocupat primul loc la competiţia naţională a echipelor de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, organizată la Izvorani între...
Dolj: Prefectura, IJSU şi Crucea Roşie au lansat o campanie de donaţii pentru persoanele sinistrate din Galaţi Instituţia Prefectului Judeţului Dolj, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Crucea Roşie au lansat, luni, o campanie de donaţii pentru sprijinirea persoanele grav afectate de inundaţiile din judeţul Dolj.
Crucea Roşie a intervenit cu ajutoare în judeţele afectate de inundaţii Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Crucea Roşie Română a intervenit de urgenţă cu ajutoare umanitare de primă necesitate, din depozitele proprii sau primite ca donaţii de la companii private în judeţele afectate de inundaţii Arad, Alba, Cluj, Brăila, Botoşani, Tulcea şi Suceava.
Crucea Roşie Cluj construieşte prima bază naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă Filiala Cluj a Crucii Roşii a iniţiat construirea primei baze din România de pregătire pentru prim-ajutor şi intervenţie în situaţii de urgenţă.