Cele mai citite
 


Traian Băsescu doreşte urgentarea aplicării sistemului informatic în Sănătate şi Finanţe
luni, 12 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 12 apr /Agerpres/ - Preşedintele Traian Băsescu, prezent luni la Forumul Român de eGuvernare, i-a îndemnat pe responsabili să găsească o explicaţie legată de întârzierea finalizării sistemului informatic în domeniul sănătăţii, dar şi la Ministerul de Finanţe.
'Poate în pauză responsabilii români găsesc o explicaţie de ce întârzie atât de mult terminarea sistemului informatic la Sănătate şi la Ministerul de Finanţe. Poate responsabilii români găsesc un răspuns', a declarat şeful statului, înainte de a părăsi prima sesiune a lucrărilor forumului, moment urmat de o pauză în dezbateri.
El a apreciat că, prin aplicarea acestui sistem, s-ar putea economisi sume importante, existând posibilitatea ca bugetul alocat Sănătăţii să se dovedească a fi suficient.
'Eu ştiu de când se vorbeşte de acest lucru, de prin anii '97 - '98, cu toate contestaţiile, dar ele nu se termină, sistemele nu ajung odată funcţionale', a spus preşedintele Băsescu.
În discursul său, şeful statului a subliniat că este nevoie de un progres accelerat în implementarea sistemului de guvernare electronică, deoarece acesta va creşte gradul de transparenţă, va permite acces egal la informaţii şi servicii publice, dar va fi şi mai eficient.
'Modernizarea României şi a instituţiilor statului presupune un efort susţinut de promovare şi implementare a societăţii informaţionale prin realizarea unui sistem informatic naţional unic, menit să asigure alinierea ţării noastre la standardele europene în domeniul serviciilor publice, prin redefinirea relaţiilor dintre cetăţeni, companii, operatori sociali şi instituţiile statului', a precizat Traian Băsescu.
El a apreciat că în aceste condiţii, pe termen mediu şi lung, se va obţine o reducere a cheltuielilor publice deoarece se vor elimina procedurile birocratice şi se va simplifica metodologia de lucru.
Traian Băsescu a menţionat că va promulga în curând legea responsabilităţii fiscale, adăugând că în urma implementării acesteia va fi necesar ca toate sistemele electronice aflate la dispoziţia ordonatorului de credite să fie interoperabile şi să permită planificarea cheltuielilor, monitorizarea şi raportarea veniturilor.
'De asemenea e nevoie de extinderea accesului la infrastructura de telecomunicaţii electronice pe bandă largă pentru comunicaţiile mici, urbane şi rurale, astfel încât gradul de penetrare a serviciilor de comunicaţii electronice la nivelul populaţiei să atingă un procent de 55 la sută până în 2012', a precizat Traian Băsescu.
El a admis că acesta este un 'obiectiv ambiţios', dar fără de care România riscă să rămână în afara competitivităţii la nivel european.
El a subliniat că modernizarea şi extinderea infrastructurii de telecomunicaţii nu trebuie să piardă din vedere creşterea gradului de securitate a reţelelor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu anunţă vizita în primăvară a reprezentanţilor unor companii din Peru, pe tema cooperării economice româno-peruane Preşedintele Traian Băsescu anunţă efectuarea unei vizite la Bucureşti, în această primăvară, a unei delegaţii alcătuite din reprezentanţi ai unor companii din Peru, punctând că pentru colaborarea economică româno-peruană este nevoie şi de un acord-cadru de cooperare între Eximbank şi Banca Naţională...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Traian Băsescu: La Consiliul European România a fost prezentată pe locul al treilea la consolidare bugetară Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România a fost prezentată la reuniunea extraordinară a Consiliului European ca fiind pe locul al treilea în Uniunea Europeană din punct de vedere al efortului de consolidare bugetară, ceea ce i-a permis să negocieze credibil.
Traian Băsescu: Unirea de la 1859, moment fundamental în istoria românilor Preşedintele Traian Băsescu a cerut tuturor românilor, luni, la Iaşi (nord-est de Bucureşti), cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, să continue modernizarea ţării, declarând, în Piaţa Unirii, că 'modernizarea statului român este o necesitate a viitorului acestei ţări'.
Traian Băsescu apreciază decizia lui Boc de a respinge modificările de buget cerute de marile companii de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat că apreciază decizia de miercuri a premierului Emil Boc, care a respins toate modificările de buget cerute de marile companii de stat, cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele.
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...