Cele mai citite
 


Satu Mare: Deficit de 150 de cadre la spitalul judeţean
luni, 12 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Satu Mare, 12 apr /Agerpres/ - Spitalul Judeţean Satu Mare are un deficit de cel puţin 150 de cadre medicale la aproape toate secţiile, activitatea desfăşurându-se anevoios.
Purtătorul de cuvânt al spitalului, Constantin Demian, a declarat pentru AGERPRES că ar fi nevoie de medici psihiatri, radiologi, neurochirurgi, medici la infecţioase şi epidemiologie, medicină de urgenţă, terapie intensivă.
'E greu de asigurat liniile de gardă pentru Unitatea de Primiri Urgenţe. Sunt necesare 5-6 persoane pe tură, sâmbăta şi duminica e mai greu pentru se lucrează pe ture de 24 de ore şi e o stare de epuizare. Putem spune că activitatea se desfăşoară anevoios, este o lipsă acută peste tot', a spus Demian.
Potrivit acestuia, Spitalul Judeţean Satu Mare a cerut recent angajarea a 140 de persoane, dar Ministerul Sănătăţii nu a avizat solicitarea. În perioada următoare se va face o nouă normare a posturilor în spital, estimându-se reducerea numărului de paturi. AGERPRES***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Dâmboviţa: Lipsă de medici la Spitalul Judeţean Târgovişte; aproape 100 de posturi sunt vacante Spitalul Judeţean Târgovişte se confruntă cu o mare deficienţă de medici, fiind vacante 97 de posturi, iar cea mai gravă situaţie este la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Claudiu Dumitrescu.
Satu Mare: Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Satu Mare a pus în funcţiune un echipaj de terapie intensivă, pe o ambulanţă achiziţionată din fonduri europene, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Satu Mare: Spitalul Judeţean va angaja personal, fiind în deficit cu circa 400 de posturi Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare va angaja personal, la început pentru o perioadă determinată, ca să poată ocupa o parte din cele circa 400 de posturi libere.
Unitate mobilă SMURD inaugurată la Spitalul Bagdasar Arseni O nouă unitate mobilă de terapie intensivă SMURD, cea de-a patra de acest fel din Bucureşti, a fost inaugurată marţi la Spitalul Bagdasar Arseni.