Cele mai citite
 


Acord de licenţă exclusivă pentru o nouă terapie în diabet
luni, 12 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 12 apr /Agerpres/ - Sanofi-Aventis şi CureDM au semnat un acord de licenţă exclusivă, la nivel mondial, pentru o terapie inovatoare, regenerativă în diabet.
Este vorba de o nouă peptidă umană în medicina regenerativă.
Sanofi-Aventis şi Grupul CureDM au anunţat semnarea acordului de licenţă, la nivel mondial, cu privire la o nouă peptidă umană, Pancreate?, care ar putea restabili capacitatea de a produce insulina şi alţi hormoni pancreatici la pacienţii diagnosticaţi cu diabet de tip 1 şi tip 2.
Potrivit acestui acord, Sanofi-Aventis va deţine licenţa exclusivă, la nivel mondial, pentru dezvoltarea, fabricarea şi comercializarea Pancreate? şi a compuşilor înrudiţi.
CureDM va primi o plată în avans, precum şi alte plăţi aferente etapelor de dezvoltare, autorizare şi comercializare a produsului. Aceste sume ar putea ajunge la un total de 335 milioane de dolari.
'Sanofi-Aventis este deosebit de încântată să adauge portofoliului Diviziei sale de diabet această importantă inovaţie, care are potenţialul de a stimula formarea de noi insule pancreatice complet funcţionale, contribuind astfel la restabilirea unei funcţii pancreatice normale', a declarat Marc Cluzel, vicepreşedinte executiv, R&D Sanofi-Aventis.
Acesta a adăugat că 'odată dezvoltat, Pancreate? ar putea deveni primul tratament de medicină regenerativă pentru diabetul de tip 1 şi tip 2, răspunzând astfel provocărilor semnificative pe care epidemia de diabet le ridică, atât pentru pacienţi, cât şi pentru sistemele de sănătate'. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă terapie pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice O nouă terapie pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice a fost aprobată de Comisia Europeană.
O nouă terapie pentru insuficienţa cardiacă cronică, prezentată la Sinaia Bucureşti, 8 oct /Agerpres/ - Rezultatele celui mai mare studiu din ultimul deceniu privind insuficienţa cardiacă SHIFT a fost prezentat, vineri, în cadrul Congresului Naţional de Cardiologie de la Sinaia.
Incidenţa diabetului, în creştere Federaţia Internaţională de Diabet atrage atenţia că până în anul 2025, numărul persoanelor cu diabet ar putea ajunge la 380 de milioane, la nivel mondial.
O nouă terapie pentru poliartrita reumatoidă Poliartrita reumatoidă în România se apreciază că afectează 1% din populaţie, dar ea este subdiagnosticată, a subliniat prof. dr. Ruxandra Ionescu, preşedinta Societăţii Naţionale de Reumatologie, cu prilejul lansării unei noi alternative terapeutice.
O nouă terapie generică pentru schizofrenie Un procent din populaţia planetei dezvoltă simptome de schizofrenie în cursul vieţii, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de Terapia Ranbaxy.
Să fie postul o nouă terapie? Ce-ar fi dacă tensiunea ar scădea, alergiile şi astmul s-ar manifesta mai blând dacă am ţine post câtva timp? Un documentar ştiinţific difuzat pe postul Arte se ocupă de post ca terapie în anumite boli ale lumii moderne. Ancheta desfăşurată arată că metoda nu constituie deloc un remediu miraculos în...