Cele mai citite
 


Încă un lanţ de magazine s-a alăturat Băncii de Alimente
marţi, 13 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul Banca de Alimente a Crucii Roşii Române este implementat, de luni, şi în magazinele Metro Cash & Carry din întreaga ţară, în cele 24 de magazine fiind deja montate recipiente de colectare a alimentelor greu perisabile, care vor fi oferite persoanelor care suferă de foame.
Implicarea lanţului de hypermarket-uri Metro în proiectul Banca de Alimente face parte din strategia de dezvoltare a proiectului, stimulată de creşterea continuă a numărului solicitărilor venite din partea persoanelor vulnerabile.
''Încă de la începutul anului, ne-am propus ca prin această iniţiativă a Crucii Roşii Române peste 30.000 de familii nevoiaşe să beneficieze de pachete cu alimente neperisabile. Decizia magazinelor Metro din întreaga ţară de a se alătura proiectului Banca de Alimente va facilita, cu siguranţă, realizarea obiectivului nostru. Avem încredere în generozitatea clienţilor Metro care vor contribui la împlinirea visului nostru, acela de a trăi într-o lume fără foame'', a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române.
Crucea Roşie Română a lansat proiectul Banca de Alimente în toamna anului trecut, ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Cu sprijinul populaţiei, care a răspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Roşie Română, în cele şase luni de proiect s-a colectat o cantitate de 110.000 kg de alimente greu perisabile.
Acestea au fost oferite, cu ajutorul voluntarilor, celor aproximativ 7.000 de familii (bătrâni, familii cu mulţi copii şi situaţie materială precară, familii monoparentale, copiii cu dizabilităţi proveniţi din familii sărace). Pachetele cu alimente cântăresc, fiecare, câte 12 kg şi conţin alimente de bază: ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse alimentare.
''Implicarea Metro Cash & Carry România, în proiectul Banca de Alimente reprezintă un act firesc în activitatea companiei noastre privind susţinerea comunităţii locale, fiind totodată o acţiune desfăşurată sub conceptul internaţional al responsabilităţii sociale corporative, denumit Care & Share. Susţinem acţiunile umanitare şi, în mod firesc, suntem alături de Crucea Roşie, prin toate cele 24 de magazine ale reţelei Metro România, din dorinţa de a dezvolta această iniţiativă, deosebit de importantă. De altfel, avem încrederea că ai noştri clienţi vor fi alături de noi, şi în această acţiune, şi vor contribui la atingerea dezideratului propus'', a declarat Adina Tîmplaru, manager Comunicare Corporativă Metro Cash & Carry Romania.
În noiembrie 2009, Metro Cash & Carry şi Real Hypermarket au donat Băncii de Alimente o maşină Ford Tranzit Furgon care asigură transportul alimentelor colectate din magazinele partenere la depozitul de alimente, precum şi de la depozitul de alimente la domiciliul beneficiarilor.
Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roşii prin donaţii/sponsorizări, stocarea şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din Bucureşti şi din ţară. Acest proiect este o iniţiativă a Crucii Roşii Române, preluată după modelul unor proiecte similare derulate cu succes, în ţări din Uniunea Europeana, precum şi în SUA şi Canada. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Crucea Roşie Română ajută de srăbători persoanele aflate în dificultate Reprezentanţii Crucii Roşii Române s-au aflat vineri în vizită la familii defavorizate din sectorul 6 al Capitalei.
Crucea Roşie organizează mai multe evenimente pentru persoanele aflate în dificultate Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează, în perioada 16-21 decembrie, mai multe evenimente menite să aducă bucurie persoanelor aflate în dificultate în preajma Sărbătorilor de iarnă, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Proiectul 'Banca de alimente' al Crucii Roşii, implementat şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ "Banca de alimente", un proiect al Crucii Roşii de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse, este prezentă, din aceste zile, şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ.
Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii" Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.