Cele mai citite
 


OMS: Vârsta medie a celor ucişi de gripa H1N1 a fost de 27 de ani
luni, 12 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneva, 12 apr /Agerpres/ - Vârsta medie a persoanelor care au murit din cauza complicaţiilor provocate de contactarea virusului gripei A (H1N1) a fost de 27 de ani, a declarat luni Keiji Fukuda, consilierul special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru gripa de tip A, informează EFE.
În prima sesiune a Comisiei de experţi, Fukuda a făcut o evaluare a celor întâmplate şi a expus concluziile principale la care a ajuns OMS după ce a analizat comportamentul virusului, precum şi răspunsul entităţii şi al comunităţii internaţionale în ansamblu.

Potrivit ultimelor date oferite săptămâna trecută de OMS, numărul celor care au decedat din cauza gripei H1N1 este de cel puţin 17.700. Una dintre caracteristicile virusului este că a avut o activitate intensă în lunile de vară, lucru care nu se întâmplă în cazul altor tulpini. Un alt aspect inedit al actualei pandemii, în comparaţie cu cele înregistrate în 1918, 1957 şi 1968, este faptul că s-a propagat mult mai rapid, fapt explicabil dată fiind globalizarea.

Fukuda a apreciat drept o surpriză faptul că imunitatea la virus se obţine cu o singură doză de vaccin, şi nu cu două, aşa cum se menţionase la începutul pandemiei.

În ceea ce priveşte vaccinurile care oferă o astfel de imunitate, Fukuda a invitat Comisia să reflecteze asupra faptului că 95 de ţări nu aveau capacitatea de a obţine din resurse proprii vaccinul respectiv, ceea ce le-a făcut dependente de cooperarea internaţională.

Pe de altă parte, Fukuda a recunoscut că s-a creat o oarecare confuzie cu privire la gravitatea' pandemiei, însă a pus temerile iniţiale pe seama faptului că nu se cunoştea nimic despre noul virus şi a amintit că virusul gripei aviare, H5N1, a ucis 60% din persoanele infectate. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Tunisia suspendă pelerinajul la Mecca Tunisia a anunţat marţi suspendarea marelui pelerinaj /hagialâc/ la Mecca al credincioşilor musulmani, din cauza riscului de extindere a gripei A(H1N1) şi a imposibilităţii vaccinării la timp a celor ce doresc să efectueze acest pelerinaj, prevăzut pentru jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.
Experţii OMS se vor reuni pentru a decide dacă ce era mai rău a trecut în ceea ce priveşte gripa pandemică Geneva, 11 feb /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca la sfârşitul lunii comitetul său de urgenţă pentru a determina dacă 'vârful' pandemiei de gripă H1N1 a trecut, a anunţat joi responsabilul cu pandemiile de gripă, dr. Keiji Fukuda, relatează AFP, Reuters şi AP.
Pandemia de gripă H1N1: OMS, exonerată de suspiciunile de conflict de interese Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), suspectată că a fost influenţată de marile grupuri farmaceutice în modul în care a gestionat pandemia de gripă H1N1, a fost exonerată de un raport al experţilor adoptat vineri de statele membre, dar documentul relevă totuşi 'câteva carenţe', relatează AFP.
OMS: Experţii evaluează gestionarea pandemiei de gripă H1N1 O comisie de experţi examinează începând de luni, la sediul din Geneva al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, modul în care a fost gestionată pandemia de gripă H1N1, informează AFP.
Olimpice: Pe lângă virusul Zika, Brazilia se confruntă şi cu o epidemie de gripă H1N1, cu patru luni înaintea JO 2016 Virusul Zika nu mai este singura problemă de sănătate care dă bătăi de cap autorităţilor din Brazilia, confruntate acum şi cu o epidemie de gripă aviară mai mortală decât în 2015, cu patru luni înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, informează AFP.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.