Cele mai citite
 


Genomul unei singure persoane, descifrat în premieră
marţi, 18 septembrie 2007   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Pentru prima dată, cercetătorii au descifrat genomul complet al unui singur individ, deschizând astfel calea, speră ei, pentru studierea patrimoniului genetic individual pentru a oferi o medicină personalizată. Această reuşită, publicată în PLoS Biology, aparţine cercetătorilor de la Craig Venter Institute (JCVI, SUA), de la Universitatea California din San Diego şi de la Spitalul de pediatrie din Toronto (Canada). Cercetătorii au descifrat cei 23 de cromozomi paterni şi cei 23 de cromozomi materni ai individului analizat.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şi dacă virusul H1N1 este doar o răceală? Virusul H1N1 se pregăteşte să marcheze primul său an de viaţă cu un bilanţ plin de surprize: o rată a mortalităţii cu mult inferioară celei prevăzute /0,018% sub cea a gripei de sezon/, o scădere a spitalizărilor în SUA şi Europa tocmai în zilele în care exista temerea unui apogeu al maladiei şi numeroase...
Alimentele modificate genetic si sanatatea Alimentele modificate genetic au aparut pe piata la inceputul anilor `90 si in mai putin de 10 ani acestea au acaparat 2/3 din piata din SUA. Intre anii 1997-1999 o patrime din intreaga suprafata agricola a Statelor Unite era cultivata cu legume sau fructe modificate genetic, procentul crescand...
SUA şi Canada instituie controale riguroase pe aeroporturi în lupta împotriva Ebola Pasagerii care sosesc din ţări din Africa de Vest afectate de epidemia de Ebola vor fi supuşi unor controale mai riguroase pe cinci aeroporturi din SUA şi pe cele din Canada, au anunţat miercuri Casa Albă şi ministrul canadian al sănătăţii Rona Ambrose, informează joi AFP şi DPA.
România recunoaşte titlurile de calificare obţinute de medici în Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA Medicii care au titluri oficiale de calificare eliberate în Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA vor putea profesa în România, Guvernul aprobând marţi o ordonanţă de urgenţă privind echivalarea acestora, a anunţat ministrul Sănătăţii Raed Arafat.
Testul genetic pentru cancerul de san si cancerul de ovar. Testul BRCA Gena BRCA este o gena pe care o au toate femeile. Ea este responsabila de controlul cresterii celulelor in organism. Mutatia acestei gene poate insemna la o femeie un risc crescut pentru cancerul de san sau de ovar.
SUA: Numărul circumciziilor la naştere a scăzut în ultimele trei decenii în spitalele americane Rata circumciziilor practicate asupra nou-născuţilor din spitalele americane a scăzut cu 6% în ultimele trei decenii, declinul fiind mai pronunţat în statele din vestul ţării, relevă o statistică guvernamentală făcută publică joi, citată de Reuters.