Cele mai citite
 


Benzi nazale împotriva sforăitului
luni, 16 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Somnul, Alergologie si Imunologie, ORL
 

Un nou produs împotriva sforăitului - benzile nazale RespirUşor - a fost lansat oficial marţi în România.

Produsul, lansat de Compania GlaxoSmithKline (GSK), este eficient împotriva sforăitului, nu conţine substanţe medicamentoase, ceea ce face să nu aibă efecte secundare sistemice, nu trebuie cumpărat cu reţetă medicală şi este uşor de folosit.

Banda nazală este adezivă, are lamele flexibile şi şi-a dovedit eficacitatea de a ameliora instantaneu congestia nazală şi de a reduce sau elimina sforăitul în cazul a 75% dintre persoanele care au această problemă.
Prof. dr. Paul Stoicescu, de la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta", a subliniat, cu prilejul lansării, că sforăitul este o problemă serioasă, dar mai puţin luată în seamă, fiind bagatelizată. El a explicat că medicii o consideră o boală gravă şi o tratează ca atare.
"Aproximativ 80% dintre cuplurile care se confruntă cu sforăitul dorm periodic în camere separate şi aproximativ 9 din 10 afirmă că relaţia lor ar avea de câştigat dacă ar exista o soluţie împotriva sforăitului", a spus prof. dr. Stoicescu.
Sforăitul este provocat de o îngustare sau de o blocare a căilor respiratorii nazale. Această îngustare restricţionează fluxul de aer intranazal, forţându-ne să respirăm pe gură, şi nu pe nas, a explicat specialistul.
În timpul somnului, în special în poziţie culcat pe spate, muşchii limbii, ai gâtului şi ai planşeului bucal se relaxează, lucru care duce la obturarea căilor aeriene superioare. Astfel, apar vibraţii ale ţesuturilor moi, provocând sforăitul. Una dintre cele mai frecvente cauze ale sforăitului este congestia nazală, care apare în timpul răcelii, alergiei sau a unei alte afecţiuni respiratorii. Vasele sanguine ale nasului se inflamează iar respiraţia pe nas devine dificilă. Dar sforăitul cronic are şi alte cauze: deviaţia de sept, scăderea tonusului muscular odată cu avansarea în vârstă, creşterea greutăţii corporale, congestia nazală din perioada de sarcină, consumul de alcool, fumatul, a reliefat prof. dr. Stoicescu.
Benzile nazale nu sunt eficiente în cazul unei deviaţii de sept mai accentuate şi în cel al persoanelor foarte grase.
Oboseala este responsabilă pentru instalarea multor afecţiuni ale organismului. O altă complicaţie gravă a sforăitului este sindromul de apnee în somn (oprirea respiraţiei pentru câteva secunde, la intervale mai mici sau mai mari de timp). Apneea determină scăderea concentraţiei de oxigen în sânge, provocând boli cerebrale şi cardiace, a mai arătat specialistul.
Potrivit acestuia, banda nazală RespirUşor îi poate ajuta pe mulţi dintre oamenii care suferă de sforăit din diverse cauze să obţină o ameliorare a afecţiunii sau chiar să scape de această problemă. "Banda se aplică simplu pe nas şi acţionează la fel de simplu: ridică blând nările, mărind deschiderea căilor nazale şi permite persoanei care foloseşte produsul să respire pe nas, şi nu pe gură. Astfel, produsul ameliorează imediat, reducând congestia nazală şi, implicit, sforăitul” - a explicat prof. dr. Ioan Paul Stoicescu.
„Studiile clinice au dovedit că produsul reduce congestia nazală şi elimină astfel sforăitul în cazul a 75% dintre persoanele care îl folosesc. Este un produs care nu conţine substanţe medicamentoase, aşadar nu creează dependenţă şi poate fi folosit de orice persoană cu vârsta peste 5 ani” -a declarat Adrian Samson, General Manager GlaxoSmithKline Consumer Healthcare. De asemenea, a adăugat el, pentru reducerea eficientă a sforăitului este important să se folosească produsul şase nopţi consecutiv. În acest timp, organismul reînvaţă să respire pe nas, şi nu pe gură şi, astfel, sforăitul este redus sau chiar eliminat. În România, produsul se găseşte deja în farmacii şi poate fi eliberat fără prescripţie medicală.
RespirUşor este promovat în cadrul unei campanii susţinute de comunicare TV derulată în perioada martie - noiembrie 2009. Campania TV include două spoturi a câte 20 de secunde, respectiv, 10 secunde. De asemenea, în cursul lunii martie va fi lansat şi website-ul produsului, ce conţine informaţii detaliate, însoţite de filme demonstrative despre cum acţionează şi cum se aplică. În farmaciile din ţară se vor distribui gratis 800.000 de benzi pentru a fi testate. Costul pentru zece benzi este de 31,4 lei pentru piele normală şi pentru zece benzi pentru piele mai sensibilă şi 62,8 lei pentru 30 de benzi pentru piele normală.
Sforăitul este o problemă cronică, în 54% dintre locuinţe existând o persoană care are această afecţiune, relevă un studiu dat publicităţii. Dintre aceste persoane, 90% au un episod de patru ori pe săptămână, iar într-o treime dintre locuinţe există o persoană care alege să doarmă în altă cameră din cauza sforăitului, arată un studiu realizat de Compania GlaxoSmithKline (GSK). În Europa au probleme cu sforăitul 35% dintre spanioli şi 41% dintre italieni. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou produs anti-sforăit Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Sforăitul este o boală cronică ce afectează, potrivit statisticilor mondiale, peste 40 % dintre adulţi, iar numărul bărbaţilor care au această tulburare de somn este dublu faţă de cel al femeilor.
Cum să scapi de sforăit Sforăitul (RONHOPATIA CRONICĂ) este o conditie patologică aproape nelipsită vieţii omului modern, a cărei frecvenţă creşte cu înaintarea în vârstă. Sforăitul constă dintr-un zgomot respirator ce apare în timpul somnului de zi sau de noapte. Acesta este produs în mare măsură de vibraţia palatului moale...
Probe diagnostice in cazul ronhopatiei cronice (sforaitului) Probele diagnostice se referă la analiza parametrilor determinaţi, la analiza prin polisonografie - înregistrează variabilele neurofiziologice sau la poligrafia respiratorie - monitorizare multiplă a principalilor parametrii respiratorii.
Cluj: Reuniune medicală dedicată diagnosticului şi profilaxiei tulburărilor respiratorii din timpul somnului Medici specialişti din ţară şi din străinătate se reunesc la Cluj-Napoca, începând de vineri, timp de trei zile, la atelierul de lucru cu tema "Tulburările respiratorii în timpul somnului - de la diagnostic la terapia cu CPAP şi ventilaţie non invazivă".
De ce apare insomnia si cat de periculoasa este apneea de somn Functionarea optima a corpului si a mintii depinde de calitatea si cantitatea somnului. Perioadele de somn intrerupt sau redus calitativ pot conduce in timp la manifestari fiziologice grave, cu impact major asupra sistemelor organismului si asupra modului in care acestea comunica intre ele...
Se înfiinţează prima asociaţie a pacienţilor care se suferă de tulburări de somn Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - Prima asociaţie de pacienţi care suferă de tulburări ale somnului - Asociaţia Naţională de Somnologie - a fost înfiinţată de Sănătatea Media Group şi are ca principal scop informarea şi sprijinirea persoanelor cu tulburări de somn: sforăit, sindrom de apnee în somn, apnee...