Cele mai citite
 


Nouă genă identificată, responsabilă de calviţia masculină
joi, 15 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de cercetători americani de la Universitatea Columbia a descoperit o nouă genă responsabilă de căderea părului la bărbaţi, descoperire importantă pentru că deschide calea pentru posibile noi tratamente împotriva calviţiei, conform unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Nature, transmite AFP.
Echipa, coordonată de prof. Angela Christiano, a identificat o nouă genă denumită APCDD1, care se află la originea unei forme rare de pierdere a părului, hipotricoza simplex ereditară.

Această maladie se manifestă prin miniaturizarea foliculului de păr, un proces ce poate fi observat în cazurile de calviţie masculină: firele de păr cresc din ce în ce mai subţiri, mai fine.

'Identificarea genei implicate în hipotricoza simplex ereditară ne oferă o mai bună imagine asupra procesului de miniaturizare a foliculilor piloşi, proces observat în mod comun la bărbaţii care îşi pierd părul', a precizat Angela Christiano, adăugând însă că doar această genă nu poate explica complexitatea procesului de calviţie la bărbaţi.

Identificarea genei APCDD1 a fost reuşită în urma analizei datelor genetice culese de la membrii unor familii pakistaneze şi italiene, purtători ai maladiei erditare hipotricoza simplex. Cercetătorii au descoperti astfel o mutaţie a genei APCDD1, situată pe cromozomul 18, cromozom implicat şi în alte forme de calviţie.

Cercetătorii au descoperit că această mutaţie a genei APCDD1 inhibă o cale de semnalizare la nivel celular, denumită calea Wnt, al cărui rol este de a controla creşterea părului.

'Această descoperire demonstrează că prin manipularea căii Wnt se poate influenţa procesul de creştere a părului', a mai adăugat prof. Angela Christiano.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Calviţia timpurie, semn de risc de cancer de prostată Oamenii de ştiinţă francezi au descoperit în urma unui studiu că bărbaţii care încep să sufere de calviţie în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuşi la cancer de prostată decât ceilalţi, conform unui articol apărut în ultimul număr al revistei Annals of Oncology, citat de site-ul Medpage Today...
Gena "vârcolacilor" poate pune capăt calviţiei O genă "de vârcolac", ce stimulează creşterea părului peste tot pe corp, a fost identificată de oamenii de ştiinţă, descoperire ce s-ar putea dovedi a furniza remediul mult aşteptat pentru calviţie, conform publicaţiei britanice Daily Mail.
SUA: Descoperire promiţătoare pentru tratarea cancerului de prostată (studiu) O genă extrem de importantă, numită GATA 2, care favorizează rezistenţa la chimioterapie în cazurile de cancer de prostată a fost identificată de o echipă internaţională de cercetători de la Spitalul Mount Sinai din New York, relatează EFE, menţionând că această descoperire permite un nou tratament,...
Gena IRF4 este responsabilă pentru încărunţirea părului (studiu) Cercetătorii britanici au descoperit că încărunţirea părului se datorează genei IRF4, potrivit unui studiu publicat marţi în revista 'Nature Communications', confirmând astfel că acest fenomen nu este motivat numai de capriciile vieţii, ci şi de moştenirea noastră genetică, informează agenţiile France...
Obezitate: S-a descoperit o genă care ar face să crească pofta de mâncare Cercetători americani au identificat o genă care, suferind o mutaţie, împiedică organismul să semnaleze umplerea stomacului; prin urmare, persoana cu astfel de genă mănâncă prea mult, scrie maxisciences.com.
Descoperirea unei gene a cărei variaţie este legată de hipertensiunea arterială Cercetători americani au descoperit o genă a cărei variaţie este legată de hipertensiunea arterială, o descoperire ce poate deschide calea pentru tratamente mai eficiente pentru combaterea acestei maladii, potrivit unor lucrări publicate luni, transmite marţi din Washington AFP. (sursa: Agerpres - Analele...