Cele mai citite
 


Teleorman: Bani mai puţini pentru medicina dentară
joi, 15 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii dentişti din judeţul Teleorman, care nu au mai primit bani din luna ianuarie de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), conform serviciilor furnizate, sunt nemulţumiţi de bugetul alocat în anul 2010 pentru această specialitate.
Continuându-se tendinţa de diminuare din ultimii ani, în 2010 medicina dentară are alocată de la CAS suma totală de 507.000 de lei, în comparaţie cu 389.000 de lei în 2009.
Preşedintele Asociaţiei Medicilor Dentişti din Teleorman, Ionel Andrei, a declarat pentru AGERPRES, miercuri, că, de pildă, în aprilie suma prevăzută prin bugetul CAS pentru stomatologie este mai mică cu 12.250 de lei faţă de luna martie.
În opinia sa, 'cu banii care ajung la cabinetele de medicină dentară nu se poate asigura nici măcar un pahar de unică folosinţă pentru fiecare pacient'.
'Teleormanul se află între judeţele cu o morbiditate prin carie ridicată. Or noi, în condiţii de plafonare a surselor financiare, nu putem face profilaxie nici măcar pentru copii, în absenţa unui program naţional', a afirmat dr. Andrei.
Potrivit sursei citate, subfinanţarea din medicina dentară creează mari probleme în asigurarea materialelor şi în îmbunătăţirea dotării cabinetelor cu aparatură.
Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a precizat că restanţele la plata medicilor dentişti din judeţ sunt urmarea întârzierilor în alocarea resurselor bugetare necesare, 'dar problema se va rezolva'.
În privinţa nemulţumirilor legate de reducerea bugetului pentru stomatologie, Mihaela Popa crede că, 'aşa cum s-a procedat şi în alţi ani, printr-o rectificare bugetară se vor suplimenta banii pentru cabinetele de medicină dentară'.
În judeţul Teleorman, dintr-un total de 89 de medici dentişti mai puţini de o jumătate au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizorul de servicii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Doar 30 de medici stomatologi au încheiat contract cu CAS în 2016 Doar 30 de medici stomatologi se regăsesc anul acesta pe lista furnizorilor de medicină dentară admişi la contractare prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman.
Teleorman: CAS a imputat peste 22.620 de lei furnizorilor de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a efectuat în primele şapte luni din acest an circa 130 de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţul din sudul ţării, specialiştii instituţiei stabilind o sumă totală imputabilă de peste 22.620 de lei.
Teleorman: Spitalele din judeţ au finanţarea asigurată până la sfârşitul lunii noiembrie Spitalele din judeţul Teleorman au asigurată finanţarea de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) până la sfârşitul lunii noiembrie, după ce, la ultima rectificare bugetară, s-au primit peste 7 milioane de lei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Mihaela Popa.
Teleorman: CAS a obţinut în anul trecut suplimentarea creditelor bugetare cu 60,7 milioane de lei Pe parcursul anului trecut Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a solicitat şi a obţinut, în mai multe etape, suplimentarea creditelor bugetare pentru serviciile medicale, suma totală fiind de peste 60,7 milioane de lei.
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat miercuri...
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale.