Cele mai citite
 


Peste un milion de filipinezi s-au lăsat de fumat după majorarea accizelor pentru produsele din tutun
marţi, 21 martie 2017   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste un milion de filipinezi s-au lăsat de fumat după ce guvernul filipinez a majorat accizele pentru produsele pe bază de tutun din 2013, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, relatează DPA.
Menţionând date din ultimul Global Adult Tobacco Survey din Filipine, ministrul sănătăţii Paulyn Ubial a afirmat că numărul fumătorilor din Filipine a scăzut în 2015 la 15,9 milioane, de la 17 milioane în 2009.

"Un milion de filipinezi s-au lăsat de fumat, cea mai mare scădere pe care am văzut-o în întreaga istorie a statului Filipine, şi putem face mai mult pentru a pune capăt suferinţei cauzate de această epidemie", a spus Paulyn Ubial.

"Trei din patru fumători din Flipine vor şi ei să se lase", a adăugat ea.

Titulara portofoliului sănătăţii din guvernul filipinez a pus scăderea numărului de fumători pe seama creşterii preţurilor produselor din tutun din 2013, după ce guvernul aproape că a dublat accizele, a introdus avertismente de sănătate pe pachetele de ţigări şi a interzis fumatul în locuri publice.

Proporţia fumătorilor în rândul filipinezilor de peste 15 ani a scăzut la 23,8% în 2015, de la 29,7% în 2009, potrivit studiului citat.

"Fumatul în rândul femeilor a scăzut cu aproape 50%, o dovadă că măsurile pentru contracararea fumatului în rândul femeilor funcţionează", a spus ea.

Ministerul Sănătăţii a întocmit un ordin executiv care prevede interzicerea fumatului în majoritatea spaţiilor publice închise la nivel naţional. Preşedintele Rodrigo Duterte ar urma să semneze ordinul în curând, a spus Ubial.

Unele spaţii comerciale din Filipine permit încă fumatul în interior, inclusiv barurile, cluburile de noapte şi hotelurile.

Câteva oraşe filipineze, printre care Davao din sudul ţării, în care Duterte a fost primar timp de 22 de ani înainte de a deveni preşedinte, au interzis deja fumatul în spaţii publice închise.AGERPRES/(AS - autor: Florin Ştefan, editor: Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Imaginile explicite de pe pachetele de ţigări contribuie la scăderea numărului de decese cauzate de fumat (studiu) Utilizarea imaginilor cu avertismente explicite împotriva fumatului pe pachetele de ţigări poate contribui la evitarea a peste 652.000 de decese în următorii 50 de ani numai în Statele Unite, informează Science Daily. De asemenea, poate preîntâmpina aducerea pe lume a circa 92.000 de copii cu greutate...
Pachetele de ţigări neutre oferă mai puţină plăcere fumătorilor (studiu) Pachetele de ţigări neutre, introduse la sfârşitul lui 2012 în Australia, le oferă mai puţină plăcere fumătorilor şi i-ar determina să renunţe la fumat, relevă o analiză a acestei măsuri luate de autorităţile australiene şi care este urmărită îndeaproape în Europa, transmite AFP.
OMS: Ţările încă nu fac suficient pentru a combate fumatul În 19 ţări, cu o populaţie totală de peste 1 miliard de oameni, sunt în vigoare legi care cer ilustrarea mai elocventă pe pachetele de ţigări a riscurilor pe care le presupune fumatul, dar un număr prea mare de ţări tot nu fac destul pentru scăderea proporţiei de fumători, constată un raport al Organizaţiei...
Vlad Voiculescu: O treime dintre tinerii de 15-16 ani au fumat cel puţin o dată în ultimele 30 de zile Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut un apel, luni, către parlamentari, cerându-le să dea dovadă de responsabilitate şi să oprească "schilodirea legii anti-fumat", în condiţiile în care studiile relevă că unul din trei tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani, adică 200.000 de copii, au...
Ministerul Sănătăţii: Prevalenţa fumatului zilnic în România a scăzut de la 29,7% în 2003 la 22% în 2011 Prevalenţa fumatului zilnic în România a scăzut de la 29,7% în 2003 la 22% în 2011, se arată într-un studiu realizat de Ministerul Sănătăţii cu sprijinul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", dat publicităţii joi de Ziua naţională fără tutun.