Cele mai citite
 


Popularul serial de televiziune pentru copii "Sesame Street" va introduce un personaj autist, fetiţa Julia
marţi, 21 martie 2017   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Celebrele păpuşi "muppets" din programul de televiziune pentru copii "Sesame Street" vor avea un nou prieten, diferit de ceilalţi copii, care se numeşte Julia şi este autistă, au anunţat responsabilii programului, relatează luni EFE.
Semnatara scenariului, Christine Ferraro, a anunţat într-un interviu acordat postului CBS, că acest personaj figurează deja în benzile desenate şi în comic-urile digitale pe care se bazează popularul serial de televiziune pentru copii şi care a împlinit 50 de ani de existenţă.

Popularele personaje "Cookie monster", "Oscar the grunch" sau "Epi and Blas" vor avea o nouă prietenă, o fetiţă cu părul roşcat care se numeşte Julia şi care este mereu însoţită de un iepuraş de pluş.

Noul personaj îşi va face debutul în programele difuzate de posturile americane HBO şi PBS începând cu luna aprilie.

"Marea discuţie încă de la început a fost: 'Putem oare vorbi despre teme precum autismul'", a mărturisit Ferraro în programul '60 Minutes' difuzat de CBS News . "Este complicat deoarece autismul, nu se manifestă unic, ci este diferit de la o persoană la alta", a precizat ea.

De la prima sa apariţie, Julia va avea caracteristici comune copiilor cu autism, iar când i se va prezenta unul din personajele principale, 'Big bird' (Paco Pico), ea îl va ignora.

Supărat de reacţia fetiţei, 'Big bird' va crede că nu este pe placul Juliei, însă celelalte personaje îi vor arăta că fetiţa este diferită de ceilalţi copii şi vede lucrurile în mod diferit.

Potrivit responsabililor programului, cazurile de autism au crescut constant în ultimii ani. Se estimează că unul din 68 de copii din SUA suferă de autism, potrivit datelor Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum sa ne ingrijim parul (2) Nutriţia adecvată este cea mai eficientă metodă pentru a avea un păr sănătos şi aspectuos! Părul sănătos este o reflecţie a unui organism sănătos. Ca şi organismul, părul are nevoie de o dietă echilibrată pentru a-şi menţine starea bună.
SUA: Autismul a fost diagnosticat la un copil din 45 în 2014 Autismul a afectat un copil din 45 în Statele Unite în 2014, o rată aproape dublă faţă de perioada 2011-2013, indică un sondaj recent, citat de AFP.
SUA: Un copil din 68 este autist, cu 30% mai mult decât în 2012 În Statele Unite un copil din 68 este autist, potrivit celei mai recente estimări a autorităţilor sanitare publicate joi. Este o creştere cu 30% faţă de cifrele precedente, din 2012, transmite AFP.
FEDRA: Fără intervenţie terapeutică, o persoană cu autism este condamnată să rămână izolată Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) şi-a exprimat nemulţumirea vineri cu privire la modalitatea "lipsită de transparenţă şi asumare" prin care instituţiile guvernamentale de profil asigură condiţiile pentru ca persoanele cu autism să beneficieze...
Părinţii copiilor cu TSA pot găsi psiho-terapeuţi cu ajutorul platformei Autism Connect Prima platformă care oferă informaţii utile părinţilor copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA) şi îi ajută să ia legătura cu specialişti în domeniu a fost lansată, joi, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui eveniment organizat de Asociatia Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia de Terapie...
Autismul: spre o tratare comportamentală mai precoce Medici de la mai multe universităţi americane, care lucrează pentru asociaţia 'Autism speaks', au constatat că un copil autist tratat prin terapia comportamentală de la vârsta de 18 luni, timp de doi ani, progresează considerabil, iar simptomele se ameliorează, potrivit site-ului Maxiscience.