Cele mai citite
 


Buzău: Spitalul Judeţean de Urgenţă, în prag de colaps financiar
joi, 15 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cu peste 18 milioane de lei datorii către furnizorii de medicamente şi de servicii, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se află în prag de colaps financiar.
Spitalul a acumulat datorii vechi de peste patru ani, dintre care 13 milioane de lei către firmele furnizoare de medicamente şi materiale sanitare, iar alte 5 milioane de lei către prestatorii de servicii de pază, curăţenie sau întreţinere.
Dorel Nicolescu, managerul Spitalul judeţean de Urgenţă Buzău, a declarat miercuri pentru AGERPRES că 'funcţionăm de pe o zi pe alta, majoritatea furnizorilor şi-au sistat serviciile, numai la o firmă de medicamente avem datorii de aproape 2 milioane de lei, iar, la o alta, de peste 1,8 milioane de lei'.
Potrivit sursei citate, existenţa datoriile se explică prin subfinanţarea cronică a principalei unităţi sanitare din judeţul Buzău, dar şi prin managementul defectuos din ultimii ani.
'Practic, nu avem nicio ieşire, a mai spus Dorel Nicolescu. Anul trecut peste 90 la sută din fondurile primite de la Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate s-au cheltuit pe salariile celor aproape 700 de cadre medicale, iar în acest an bugetul alocat se va reduce din nou', a precizat Dorel Nicolescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Un număr de 100 de posturi, scoase la concurs de Spitalul Judeţean de Urgenţă Aproximativ 400 de persoane participă miercuri la concursul organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru ocuparea a 100 de posturi de asistenţi medicali, infirmiere, brancardieri şi îngrijitoare.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Buzău: Spitalul judeţean, preluat fără datoriile istorice Buzău, 19 apr /Agerpres/ - 'Sunt de acord cu trecerea spitalelor în subordinea autorităţilor locale şi judeţene, dar Consiliul Judeţean Buzău va refuza preluarea Spitalului judeţean de Urgenţă cu datoriile sale istorice', a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CJ Buzău, Victor...
Buzău: 78 de cadre medicale de la spitalele închise au fost redistribuite în prima fază Un număr de 78 de cadre medicale, din cele 81 care au lucrat în cele trei unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău care au fost închise la începutul acestei luni, au fost redistribuite în prima fază.
Brăila: Datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, potrivit informaţiilor furnizate luni de directorul instituţiei, Camelia Nedelcu.
Buzău: Aproape 200 de persoane s-au prezentat la spital cu înţepături de căpuşă În ultimele două luni, aproape 200 de persoane s-au prezentat la Spitalul Judeţean de urgenţă Buzău cu înţepături de căpuşă, probele de laborator confirmând două cazuri cu febră butonoasă şi patru cu boală Lyme.