Cele mai citite
 


Dolj: Spitalul Judeţean Craiova recuperează cheltuielile şi de la morţi
joi, 15 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova este obligat să îşi recupereze banii prin intermediul instanţei, chiar dacă, de multe ori, fără să ştie, unele dintre persoanele date în judecată sunt decedate de mai mulţi ani.
Pentru că în fiecare an are mari cheltuieli cu serviciile medicale acordate victimelor accidentelor rutiere sau agresiunilor fizice, Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova apelează la instanţa de judecată.
Directorul spitalului, dr. Florin Petrescu, a precizat că atunci când este vorba despre o agresiune, în condiţii normale, clinica se constituie ca parte în proces şi vinovatul plăteşte cheltuielile de spitalizare. Însă, situaţia se complică atunci când cele două părţi aflate în conflict se înţeleg, iar spitalul nu mai ştie de unde trebuie să recupereze banii cheltuiţi cu serviciile medicale acordate celui agresat.
Petrescu a precizat că, în prezent, juriştii spitalului au peste 3.000 de astfel de situaţii de rezolvat, pentru că în fiecare lună sunt cel puţin 300 de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale, fie pentru că au fost victime ale unui accident rutier, fie ale unei agresiuni.
Un astfel de caz este cel al unei femei din comuna Malu Mare. Deşi ea este moartă de un an, familia a primit citaţie pe numele femeii, în care aceasta era înştiinţată să se prezinte la proces. Femeia fusese internată la secţia de neurochirurgie, în perioada 12 - 15 martie 2007, după ce fusese victima unei agresiuni fizice, şi, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, are de achitat suma de 595,28 lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor de spitalizare.
Aceste situaţii sunt cauzate de art. 313 din Legea 95/2006 privind reforma din domeniul sănătăţii, potrivit căruia cheltuielile ocazionate de asistenţa medicală acordată unor victime ale agresiunilor sau ale accidentelor rutiere nu mai sunt achitate din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate, ci de cei vinovaţi de producerea acestor accidente sau incidente.
Pentru a nu tergiversa rezolvarea acestor cazuri, reprezentanţii spitalului au luat câteva măsuri de siguranţă introducând un formular special prin care pacientul, victima unei agresiuni sau a unui accident rutier, declară pe propria răspundere că va plăti cuantumul costurilor de internare dacă nu îl dă în judecată pe agresor.
'Juriştii spitalului apelează de multe ori şi la alte mecanisme în încercarea lor de a găsi o soluţie. Sunt trimise adrese către primării pentru a identifica persoanele în cauză. De multe ori nu găsesc înţelegere şi atunci rămân în faţa unei astfel de situaţii: există un act care este foaia de observaţie, pe care sunt prevăzute inclusiv cheltuielile bolnavului, şi atunci spitalul nu poate decât să acţioneze în instanţă persoana respectivă. În condiţiile în care trece o perioadă de timp de la externare, noi nu avem de unde să ştim dacă persoana respectivă mai trăieşte sau nu', a explicat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a unei asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Sălaj: Spitalul Judeţean are de recuperat aproape 450.000 de lei pentru spitalizarea victimelor accidentelor şi agresiunilor Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău are de recuperat aproape 450.000 de lei, reprezentând contravaloare serviciilor medicale prestate victimelor unor accidente rutiere sau agresiunilor, unitatea spitalicească având obligaţia să recupereze cheltuielile de spitalizare de la cei care se fac vinovaţi de producerea...
Dolj: O asistentă medicală de la Penitenciarul Craiova a fost concediată pe motiv că ar fi introdus un telefon în închisoare O asistentă medicală de la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă /PRMS/ din Craiova a fost concediată de conducerea unităţii pe motiv că ce ar fi introdus un telefon mobil în închisoare pe care l-ar fi înmânat unui deţinut.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015-2016 (cronologie) Un accident rutier grav s-a produs la 22 februarie 2016, în municipiul Constanţa, în accident fiind implicat un microbuz şcolar ce transporta elevi la o unitate privată de învăţământ. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, au fost răniţi doi adulţi, iar cinci copii au traumatisme minore...