Cele mai citite
 


Prof. dr. Paul Stoicescu: Virozele sunt în creştere
marţi, 10 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

ucureşti, 10 mar /Agerpres/ - Prof. dr. Paul Stoicescu de la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" a afirmat, marţi, că în ultima perioadă a crescut numărul de cazuri de viroze.

"În ultima vreme asistăm la o explozie de viroze. Ceea ce s-a întâmplat în Franţa, Anglia, Spania, în ianuarie, se întâmplă acum la noi. Avem o avalanşă de pacienţi în spital, cu debut rapid. Se pare că nu este gripă, ci mai degrabă adenoviroze", a afirmat profesorul.

Potrivit acestuia, cei mai afectaţi sunt bătrânii cu boli cronice respiratorii şi cardiace şi copiii.
Prof. dr. Stoicescu a subliniat că cele mai de temut complicaţii sunt pneumoniile virale, în special cele date de virusul gripal, care nu se tratează cu antibiotice, dar şi virozele date de bacterii care beneficiază de tratament cu antibiotice.
În medie, un adult răceşte de 2 - 4 ori pe an, în fiecare sezon existând peste 200 de viruşi, după cum susţine specialistul. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.