Cele mai citite
 


Buzău: Bolile cardio-vasculare, pe primul loc în topul cauzelor mortalităţii
joi, 15 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 70 la sută dintre buzoienii care au decedat anul trecut din cauza unor probleme medicale au suferit de boli cardio-vasculare.
Potrivit datelor statistice făcute publice miercuri de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, în 2009 peste 4.050 din cele 6.400 de persoane decedate din cauza problemelor de sănătate au făcut infarct miocardic sau atacuri cerebrale.
Pe locurile următoare se află tumorile, cu 1.100 de cazuri, bolile respiratorii şi digestive, cu câte 350 de cazuri fiecare.
'Bolile cardio-vasculare sunt boli de durată, care trebuie urmărite cu atenţie de medicul specialist, iar cu numai doi medici cardiologi la o populaţie de 150.000 de locuitori cât numără municipiul Buzău nu se poate vorbi de profilaxie în adevăratul sens al cuvântului', a declarat pentru AGERPRES preşedintele Asociaţiei medicilor de familie din judeţul Buzău, Valeriu Bistriceanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Patru cazuri de gripă confirmate Primele patru cazuri de gripă au fost înregistrate în judeţul Buzău, a anunţat, joi, Biroul de presă al Direcţiei de Sănătate Publică.
Buzău: 15.000 de doze de vaccin antigripal rămân nefolosite Direcţia de sănătate publică Buzău anunţă faptul că din cele 18.650 de doze de vaccin împotriva gripei de tip AH1N1 distribuite unităţilor sanitare din judeţul Buzău doar 3157 au fost folosite.
Buzău: Un tânăr a decedat la UPU a Spitalului Judeţean; ar fi consumat droguri Un tânăr în vârstă de 26 de ani a decedat marţi seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. El ar fi consumat droguri.
Buzău: O persoană a decedat iar alte trei au fost rănite într-un accident rutier Un bărbat în vârstă de 38 de ani a murit miercuri, iar alte trei persoane au fost grav rănite pe raza localităţii buzoiene Cătina după ce şoferul a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat într-un şanţ.
Buzău: În premieră, concurenţă pe posturile de medici rezidenţi Un număr de 17 candidaţi şi-au depus dosarele la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău pentru cele 12 posturi de rezidenţi scoase la concurs de patru spitale din judeţ.
Buzău: Prelevare de organe de la un bărbat decedat în timpul unei acţiuni de salvare O echipă de prelevare de organe condusă de medicul Radu Zamfir, asistat de cei doi medici de la Spitalul Judeţean Buzău - Adrian Zoican, coordonatorul UPU-SMURD şi anestezistul Victor Ioniţă - au prelevat azi-noapte organe de la un bărbat de 56 de ani, intrat, miercuri, în moarte cerebrală.