Cele mai citite
 


Prof. dr. Ioan Cordoreanu: Aparatul RMN de la Spitalul Militar Central e defect de mult timp
joi, 15 aprilie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Centrului de Imagistică al Spitalului Militar Central, prof. dr. Ioan Cordoreanu, a declarat, miercuri, că aparatul de rezonanţă magnetică (RMN) este defect de mai mult timp. El a precizat că aparatul este din 1998 şi a fost foarte mult utilizat, iar specialiştii care asigură reparaţia acestuia au recomandat achiziţionarea unui aparat nou, deoarece costurile pieselor sunt foarte mari.
Prof. dr.Cordoreanu a menţionat că managerul instituţiei face eforturi pentru a achiziţiona un nou aparat RMN.

Preşedintele României, Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1TV, că ar fi bucuros să facă publice rezultatele vizitei sale medicale, dar că aparatul pentru analiza RMN de la Spitalul Militar este defect.

'Eu aş fi foarte bucuros să fac publice rezultatele vizitei mele medicale, pe care le am, până la stadiul la care am reuşit să o fac. Spitalul care, prin hotărâre CSAT, trebuie să caute de sănătatea preşedintelui are RMN-ul defect. Şi până îi vin piesele nu poate termina vizita medicală. Am început-o în ianuarie, în februarie, nu mai ştiu exact', a declarat şeful statului.

Preşedintele a precizat că CSAT a hotărât ca analizele sale să fie efectuate la Spitalul Militar. El a menţionat că a trecut deja prin faţa a treisprezece medici şi că raportul a fost încheiat, dar că mai lipseşte doar analiza RMN.

Referindu-se la sistemul de sănătate, preşedintele Băsescu a apreciat că acesta trebuie pus la punct, fiind extrem de important controlul cheltuirii banilor. El a adăugat că este necesară accelerarea punerii în funcţiune a sistemului informatic, deoarece în acest fel nu vor mai putea fi luate medicamente gratuite de la farmacie şi vândute ulterior în afara ţării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Bihor: Finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru primul aparat RMN din sistemul public de sănătate al judeţului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va achiziţiona, cu finanţare de peste patru milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, primul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) care va funcţiona în sistemul public de sănătate bihorean, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă a dat în folosinţă un aparat RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a pus, miercuri, în funcţiune noul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN), investiţie suportată parţial de Consiliul Judeţean Maramureş.
Cluj: RMN de ultimă generaţie la Spitalul de Copii Un aparat cu rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de ultimă generaţie va fi destinat diagnosticării precise în cazul pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Copii din Cluj-Napoca, printr-o investiţie de peste 3,7 milioane de lei.
Alba: Aparat RMN, achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Pacienţii din judeţul Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Sibiu sau la Cluj Napoca pentru a efectua o investigaţie RMN, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, odată cu semnarea unui contract de achiziţie a unui asemenea aparat, de tip Siemens, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia...
Medicii au folosit un sistem RMN funcţional pentru a "vedea" şi măsura durerea O echipă de neurologi a anunţat miercuri că a putut "vedea", în premieră absolută, cum se formează durerea cu ajutorul unui aparat de rezonanţă magnetică funcţională fMRI, i-au măsurat intensitatea şi şi-au dat seama dacă anumite medicamente au vreun efect asupra acesteia - un domeniu de studiu aflat...