Cele mai citite
 


Cseke Attila: Angajaţii aflaţi în concediu medical, verificaţi la domiciliu
joi, 15 aprilie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii aflaţi în concediu medical vor fi verificaţi la domiciliu, iar în cazul în care nu vor fi găsiţi, nu li se va mai plăti concediul medical, potrivit unei reglementări ce urmează, zilele acestea, să fie semnată de primul ministru Emil Boc şi de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
'Noi facem o verificare a prezenţei, dacă nu găsim persoana la această adresă se va încheia un proces verbal de cel puţin cele două persoane şi de a doua zi nu se va mai plăti concediu medical', a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, miercuri, la finalul şedinţei de guvern.

Potrivit ministrului Sănătăţii, se urmăreşte introducerea unor mijloace mai eficiente de verificare a modului în care se acordă concediile medicale.

Dacă anul trecut au fost eliberate 2.700.000 de certificate de concediu, spune ministru, anul acesta numărul lor a crescut.

'Dorim să dăm posibilitatea plătitorului de indemnizaţie ca împreună cu reprezentanţi ai poliţiei, dacă este cazul, să facă o verificare la domiciliu a pacientului. La solicitarea concediului, asiguratul va da o declaraţie pe propria răspundere', a mai spus Cseke.

Dacă angajaţii care solicită concediu medical nu vor mai primi banii alocaţi, în cazul în care nu vor fi găsiţi la domiciliu, medicii care acordă concediile respective vor primi amenzi, supunându-se, spune ministrul, unui plan de acţiune care va fi elaborat de CNSAS.
Notare
Comentarii
de Dea
M-i se pare aberant... Eu anul trecut am fostb internata 3 zile si 5 zile am fost racita(injectabil penicilina) deci nu sunt o vanatoare de concedii, dar daca sunt bolnava nu sunt obligata sa stau la mine acasa.Eu de ex 4-5 zile din saptamana le petrec la prietenul meu.Ar fi chiar culmea sa-mi spuna domnul Ministru unde sa stau eu cand sunt bolnava.Eu de ex nu pot sa stau acasa nu are cine sa-mi faca nici macar un ceai.
Solutie :sa se dea pe declaratie 2-3 adrese la care poate fi gasit bolnavul nu doar una.
Sanatate tuturor.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.
Emil Boc: Cseke Attila nu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu şi-a prezentat demisia din funcţie în ultimele două zile şi nici nu şi-a anunţat intenţia în acest sens, după tragedia de la maternitatea Giuleşti soldată cu moartea a patru bebeluşi.
De la 15 mai intră în vigoare noile reglementări privind concediile medicale Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi că din 15 mai concediile medicale se vor acorda după noile prevederi legale.
Concedii medicale doar pentru cei bolnavi Ministerul Sănătăţii va modifica sistemul de acordare a concediilor medicale începând de luna viitoare, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.
Emil Boc: Dialogul va continua între ministrul Sănătăţii şi medicii de familie Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la B1TV, că dialogul între ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi reprezentanţii medicilor de familie pe marginea contractului-cadru va continua în perioada următoare.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...